SM dag 1

Första dagen av två avklarade! Startade sist i min grupp på en delvis frusen och delvis geggig bana. Timmie jobbade fint och jag kände att jag hanterade växlarna bra. Dock fick jag problem med andningen rätt tidigt men med lite tankekraft och andningsteknik så blev det bättre. Körde om en liten söt spets efter typ halva banan vilket gick fint, Timmie bara susade förbi.

Med 800 m kvar kommer vi till den sista uppförsbacken där vi får syn på Anna-Lena och Karin som kämpar på. Att köra om i uppförsbackar är verkligen inte optimalt. Man vill ju kunna gasa på lite själv när man kör om för att snabbt komma ifrån ekipaget bakom och för att hunden ska släppa det ekipaget snabbt, att gasa på extra i en uppförsbacke är inte lätt! Men vi kämpade på uppåt, det blev lite smalt med tre hundar och cyklar där ett tag men det gick fint! Jag hade inte testat att köra om där om jag inte kände till hundarna sedan tidigare men nu visste jag att våra hundar fungerar fint ihop, Arne och Timmie låg tätt ihop ett par meter utan problemen! Duktiga killar 🙂 kände att jag tappade lite tid i den omkörningen men är ändå grymt nöjd!

Sen körde vi fullt ös mot målet och Timmie höll ganska god fart in 🙂 vi leder nu vår klass med 25 sekunder ner till tvåan så imon kan allt hända! Ett lintrassel eller bajsstopp så kan man vara nere ett par placeringar! Imon startar vi först i klassen och kommer då att ha Tina bakom oss så då gäller det att trampa utav bara helvete för att försöka behålla ledningen!

20131019-153944.jpg

Nu har valparna och Timmie fått leka med Aco och Singha så nu ska vi slappa och ladda inför morgondagen!

20131019-154057.jpg

3 reaktioner på ”SM dag 1”

Kommentarer är stängda.