SM, EM och VM

Mycket mästerskap just nu inom draghundsporten! Jävligt kul även om det är riktigt surt att man själv inte kan vara med. Dels är det pga att man lagt SM under sportlovsveckorna och alla som jobbar inom turismbranschen vet att man inte kan ta ledigt då. men även dels pga husköpet som gjort att tävlingsbudgeten är något ansträngd under vintern så den verksamheten får ligga på is till nästa år, tills dess så njuter vi av att ha fantastiska förutsättningar här hemma!

Men jag vill ändå uppmärksamma mästerskapen och speciellt då ett par av mina vänner varit iväg å tävlat!

Förra helgen gick SM i combined och lina i Sundsvall! Jag är säker på att alla ekipage, oavsett grupp-tillhörighet kämpade bra och förtjänar ett stort grattis! Ett extra grattis får dock Bjarne och Radar som skidade till sig ett broms i combined och ett silver i lina. Ett extra grattis får även Tova och B som fick silver och CERT i lina!! Grymt bra jobbat!!!

20140219-125357.jpg
Bilden är oärligt snodd från Tovas blogg.

Samma helg gick WSA VM i Kandersteg, dvs VM för renrasiga polarhundar! Sverige skickade ett stark lag bl.a. med Timmies favoritflickor Malin och Moa! Tyvärr räckte det inte hela vägen till medalj för just dessa tjejer men vi tycker att de är grymma ändå! några andra svenska tjejer tog medalj och resultatet finns på draghundsport.se

20140219-125657.jpg(draghundsport.se)

Kommande helg är det SM i pulka, Härnösand, samt i slädhundsstil, Kiruna. Jag kommer som sagt inte att kunna åka men jag grämer mig faktiskt mer över att inte kunna tävla släde i år än att tävla nordisk stil. Släde är såååå mycket roligare! Vi hoppas att alla ekipage får bra tävlingar med bra spår och skickar som vanligt ett extra lycka till till alla våra vänner där ute!

20140219-131517.jpg

Sist men inte minst så väntar jag med spänning på vilka det blir som får representera Sverige på EM i nordisk stil i Finland som avgörs vecka 10. Och det är då främst B-ekipagen som jag är nyfiken på! För ja, det kommer att tas ut tre B/C-hundsekipage till EM i nordisk stil 😀 Och nej, dessa ekipage tar inte någon A-hunds plats så B-hundarnas pengar tas från en annan post än A-hundarnas. Så ingen A-hund kommer att tvingas stanna hemma pga att ett B-ekipage åker. Jag har ett par favoriter men det återstår att se vilka som får åka! Spännande är det 🙂

20140219-130645.jpg
Neo med sitt SM-guld i fyrspann!

2 reaktioner på ”SM, EM och VM”

  1. Jag vill bara säga att din är min absoluta favoritblogg! Jag får massor av inspiration och dina hundar är otroligt fina!

Kommentarer är stängda.