SM-rapport

Trots hällregn, en sugande tung å pisseblöt bana, förkortad tid att värma upp på, utebliven vilotid och viktkalibreringar så blev SM-resultatet:

 

En tredje placering och brons för Liam!

 


 

Någon större viktprestation blev det inte för Skägget, och inte för någon annan heller då banan var genomsur vilket gjorde att vagnen sög sig fast i underlaget och gjorde dragandet tungt! Liam var inte rätt mentalt-mode då det vart delade bud om när vår klass skulle börja, resultatet blev iallefall att klassen började direkt efter nästa å att jag hann värma upp honom fysiskt men inte förbereda honom mentalt för var det var som väntade. Har man en hund vars huvud liknar en kastrull med popcorn så måste locket ligga på för att popcorns/energin inte ska börja ploppa ut i okontrollerad form. Har man det lite på glänt så kan det hända att nåt popcorn sticker ut å bildar en kedjereaktion = skall, skall, skall å bita lite i kopplet.. Sen blev det något tokigt med min vilotid, där man ska ha rätt till 2 minuter om man ska dra direkt efter ett drag på nästa viktökning, som jag inte fick vid sista draget där Liam sedan tanglade ut sig..

 

Nå ja,  trots omständigheterna så är jag så nöjd med mitt skägg vars WP-mål 2010 var att starta på en tävling, bonusmålet var att få ett SM-kvaldrag och slutsumman blev som sagt SM-start och brons! Inte illa pinkat av en icke-muskelhund med popcorn-hjärna!

 

 

Grattis till vår Wormlands-vän Gonzo som tog silvret samt Göteborgskan Valky som knep guldet!!

 

 

Nu är tävlingssäsongen i Wp över för i år och Skägget har utvecklats massor under året som gått! Mycket är bra men många saker kan bli bättre och fram till nästa vår så ska vi försöka få in en riktigt bra dragteknik, för wp är så mycket mer än bara muskler. Just nu ska vi vila, eller iallefal tills imon för sen börjar uppladdningen inför Barmarkssäsongen och SM i barmarksdrag!!

17 reaktioner på ”SM-rapport”

  1. Så himla fina bilder på Skägget och hans erövrigar! hoppas du hade en trevlig träningsstund i går med mig och tjejerna! Misty va nog grymt nöjd över att få skälla ut dig lite! 😉

  2. Grattis! Det var inte illa med tank på era mål inför året! Känner faktiskt inte igen den där agility situationen du beskriver om speniels som gör utfall och lever rövare i sina burar.. Vilka tävlingar har du varit på? Men att röra sig på en tävlingsplats fullsmockat med hundar är ju stressande för vilken hund som helst. Men har man ett tält med hundens egna bur och filt så har man ju en lugn plats för hunden att vara på.

  3. Hej!

    Oj vad inspirerad jag blev av din hemsida! Vi ska på Hammarö bk åka på ”prova-på” barmarksdrag och det låter ju hur kul som helst? Jag har en bc/aussie tik som jag vill prova detta med.

    Lycka Till i fortsättningen!

    //Emma

Kommentarer är stängda.