Snöfall

Vintern gjorde ett mycket kort besök hos oss i veckan och i onsdags var jag tvungen att ta fram skidorna 😀

 

Det var precis så att vi inte sjönk igenom snön till asfalten under men va fasiken, kul var det! Körde ca 3 km på Klarälvsbanan tills jag såg monstret – plogbilen! Fan också, bara att vända och mana på hundarna. Chauffören såg lagom nöjd ut när jag först efter 3 km gick av banan och lät honom passera. Tänkte inte förkorta min skidtur bara för att han har bråttom fram med plogbilen! Förstår inte varför Karlstad Kommun ska envisas med att ploga upp hela Klarälvsbanan, varför inte bara ploga halva så kan de idioter som vill cykla mitt i vintern få göra det så kan vi andra som vill åka skidor få göra det på andra halvan! Får slänga iväg ett mejl och fråga, dock blir det väl som med tidigare mejl med frågor, inget svar alls.

 

 

Iallefall, när det är snö så får man ju passa på att vara ute och härja lite! Kul tyckte grabbarna 😀

Och trött blir man efteråt 😀

 

För att backa bandet lite så körde vi faktiskt drag även i tisdags. Först en sväng på morgonen, 5 km där jag joggade medan Neo drog mig. Liam småjoggade bredvid med wp-sele och kedjor. Dock med alldeles för lite vikt visade det sig eftersom han knappt var trött efteråt. På eftermiddagen fick jag ett MMS ifrån Vänersborg som visade en söt Lyra i massor av snö, trots att vi då inte hade någon snö blev jag dragsugen och tog med mig Liam och cyklen för en sväng i motionsspåret, 9,9 km blev det.

Liam springer, varv efter varv, trots att vi var själva och att han då inte har någon att jaga vilket många hundar behöver. Inte Liam, han springer ändå! Vad som som driver honom vet jag inte. När vi började med draget så sprang jag efter honom, det var innan jag blev självmordsbenägen på cykeln dvs ;), men redan då så kunde han springa kilometer efter kilometer utan något mål. Viljan eller drivet, vad det nu bottnar i, som Liam har är så himla häftigt att uppleva! Idag så belönar jag ibland i draget om möjlighet finns, t.ex så kan jag på någon raksträcka ta fram en boll och kasta framför honom – då gäller det att kasta rakt, stå på bromsarna och hoppas att bollen inte stutsar över diket och ut på åkern..

3 reaktioner på ”Snöfall”

 1. Ser härligt ut med draget. Nu är jag ingen snöälskare men jag hade gärna testat att åka skidor efter Fröken Fräs, hon drar ju jämt menar jag. 😉
  Har du speciella selar eller kör du vanlig nomesele?

  Ha en härlig helg!

 2. I från Ulvsby och norrut brukar Klarälvsbanan vara oplogad – å skidspår uppkörda!

  Svar: det märkte jag förra året!! 😀 Dock så måste jag ju ta bilen dit då medan jag faktiskt kan gå ett par hundra meter hemifrån för att komma till den delen utav banan som de plogar (bor ju i kronoparken!) Det hade ju varit en sån lyx att slippa ta bilen varje gång man vill åka skidor med hundarna!

 3. Det e så underbart med snön! 🙂
  Nu känns som om denna vintern kommer bli en bra vinter!

  Jag hör av mig när vi har träning nästa gång! 🙂

  Viktmanschetterna är till för att hunden ska röra benet mer ”bättre” och muskla alla muskler i benet, det är hur jag förklarar det. Men så här står det på hemsidan:
  ”används för att stärka upp hundens benrörelser och muskulatur”
  ”så ökar hundens steglängd och pendelrörelser, vilket ger en samtidigt ökad muskelaktivitet. ”

  Läs mer på hemsidan! 🙂
  http://redog.se/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=21

  Jag har det på Leias framben eftersom hon har 2or på armbågarna. Så vill jag stärka henne framben så mycket som det går.

Kommentarer är stängda.