Snösäsongen 2011/2012

Snön försvann ungefär lika fort som den kom 🙁 Idag är det den 21 mars och mina spår här hemma är okörbara, likaså längdskidspåret längs med älven. Tävlingssläden är nedpackad för i år och skidorna ska få sig ett lager med sånt där som man lägger på för att de inte ska torka ut under sommaren. Nån mer tur med släden kanske det blir på husses jobb men annars kommer även träningssläden snart att gå i sommardvala, mycket tidigare än jag hade planerat eller hoppats.

Nåväl, under denna korta period har vi ju faktiskt hunnit med en hel del!

 

Nordisk stil.

Vi har hunnit med två tävlingar i nordisk stil och då linkörning. En tävling med Timmie i Mora där han plockade cert samt en tävling med Liam i Hällefors där även han plockade cert!

 

Släde.

I släde kan man ju som brukshund inte ta några officiella meriter men att köra släde är så himla kul! Dessutom mäter det ju hundens, eller hundarnas, fysiska förmåga betydligt bättre än på skidor där en riktigt bra förare faktiskt kan göra allt jobb. På Scandinavian Open Championship blev vi 11:a i klassen B/C fyrspann där tiken Stiera lånades in. Till SPHK’s västras Vinterrace lånades Thia in och där vann vi motionsklass B och kom trea om man slog ihop A, B och C-grupperna. Inför Vindelälvsdraget lånades både Thia och Trollet in där de tillsammans med Liam och Timmie kämpade i snöblask, vatten och sorbésnö! Bästa placeringen blev 26 av 36 vilket jag är riktigt nöjd med!

Foto: Joakim Blomqvist – www.vindelalven.se

 

Nu är snösäsongen 2011/2012 slut och barmarkssäsongen stundar. Redan om bara ett par veckor sticker vi ner till skåne för att köra vår första tävling för i år! För barmarkssäsongen i övrigt har vi en del planer, både nationellt och internationellt, det ska både tävlas samt hållas kurser vilket ska bli himla roligt!

 

Tack Stina, Nina och Solveig för lån av hundar! Tack Wenche och Terje på Deen’s kennel för all möjlig sponsring och support! Tack till grabbarna på jobbet, Anders Skishop, som vallat både skidor och slädmedar under vintern samt till Sälens skoteruthyrning och Sälen Aktiviteter för att jag får köra på era privata leder! Å tack husse för att du orkar med mig 🙂

3 reaktioner på ”Snösäsongen 2011/2012”

  1. Grattis till en fantastiskt fin säsong! Nu blickar framåt mot en barmarkssäsong med grus i käften och solen i ögonen! 😉

  2. Grattis till en fin vintersäsong! Ser fram emot att följa dig och skäggens + campcockerns äventyr nu under barmarkstiden! 🙂 Fortsätter du som du gjort tidigare så lär det ju gå mer än bra!

    Tänkte även fråga om du har tips på fabrikat på hundskor som är bra under barmark, min lilla Zo har börjat bli lite öm i tassarna.

    Kram Matilda
    teampinkpaws.blogspot.com

  3. Härligt att läsa om era draginsatser. Vi är nya i dessa sammanhang och sysslar med barmarksdrag. Såg att du skrev om att åka på första barmarkstävlingen i Skåne snart. Var någonstans? Har hört mig för hos SPHK södra om Skånedraget, men de har meddelat mig att de inte anordnar något i år (2012).

Kommentarer är stängda.