Snöstorm = pulkakörning!

Hade en mardröm inatt, en inte alls rolig dröm ang förhållanden, och när jag vaknade och insåg att det var en dröm, att jag fortfarande var singel och att jag bara bor tillsammans med grabbarna så var jag lättad. Men känslan från drömmen fanns kvar,  att vara fast, att inte få bestämma själv så för att få mig själv på bättre humör så började jag dagen med att göra något som jag älskar – köra drag!

Slängde jag in alla tre hundar i bilen för att köra lite drag med min pulka 😀 Selar på grabbarna, värmedyna i pulkan, på med baggenbälte, koppla ihop med grabbarna och Timmie i knä å så åkte vi 😀

 

Körde först 4 km på vägarna, dvs väldigt lätt, där Timmie fick åka med i pulkan en bit och springa en bit. Att åka i pulkan var väl så där kul, det var roligare att springa med tyckte grabben som sprang som en tok! Först försökte han leka med Liam som i arbete antigen skiter i andra hundar men som i det här läget istället sa till slyngeln, vilket var väldigt bra för sen gick Timmie bredvid eller framför precis som han satt fast i spannet.

 

Körde sen 4 km till en lämnade då Timmie i bilen och körde på stigarna där underlaget är ojämnare vilket gör det mycket tyngre för killarna, men satan va de jobbade!! Fördelen med att dra pulka är ju att jag inte kan hjälpa till utan grabbarna måste jobba själva hela tiden, det ger inga hastighetsrekord men betydligt mer styrketräning! Efter 55 minuters körande så tog Liam sig ett snöbad! 

 

 

 

Innan vi drog iväg så gick jag ett spår till Liam som vi tog efter att alla hundarna var nedvarvade. Trots halvstorm så gick det väldigt bra, han SPÅRADE (tydligen så krävs det nästan en timmes körning innan han har ro nog att spåra), vilket man inte kan säga om gårdens bevakningsträning där Liam körde sök och skallmarkeringar träningen igenom… För er som inte vet så måste en bevakningshund vara helt tyst och de ska inte söka, de ska spåra!

2 reaktioner på ”Snöstorm = pulkakörning!”

  1. Hihi, härligt! Nä det är inte alls dumt faktiskt! Bra träning för hundarna och riktigt skoj med bra fartkänsla. De är så söta dina skäggisar!

Kommentarer är stängda.