Snöstormen som försvann

I veckan gick det ut varningar om att det skulle komma en snöstorm som bland annat skulle passera Värmland, men ju närmare helgen kom desto mer försvann Värmland från snöstormens rutt. Och hur blev det? -2 grader, kraftiga vindar och lite mjäll.

img_4081-1

Nåväl, inget ont som inte har något gott med sig! Om snön kommer innan tjälen i backen lagt sig ordentligt och vattnet frusit så håller inte snön sig särskilt länge, så nu får det gärna vara barmark och minusgrader dygnet runt i nån vecka eller två men sen vill vi ha snö! Frusen barmark tär dessvärre en del på hundarnas tassar men som tur är så har jag en ganska så bra runda som jag kan köra där det till stor del är gamla skogsvägar eller gräs vilket inte sliter nämnvärt.

img_4104

I veckan har fyrspannet fått sig fyra träningspass, två löskörningspass och två dragpass. Snitthastigheten har, som jag skrivit tidigare, stadigt jobbat sig uppåt och nu har vi börjat lägga in lite tempointervaller i vissa träningspass. Idag körde vi t.ex. först 2,5 km i trav för att sedan lägga in ett par galoppintervaller, sen blev det ännu ett par km i trav (där vi även fick stanna och släppa förbi ett par hästar som tyckte att vi var lite läskiga) och avslutningsvis ytterligare ett par galoppintervaller innan vi travade hemåt igen. Har en körslinga som både innefattar grusväg och skogsväg vilket gör att det blir naturliga tempovariationer vilket är bra nu då jag inte vill att de ska gå för mycket i galopp på de frusna grusvägarna.

Väl hemma är det lite lugn löskörning i hagen som gäller innan hundarna skrittas på bandet samt får lite novafonbehandling. Något som de uppskattar väldigt mycket 🙂

img_4107

 

Nu blir det vila och återhämtning som gäller i ett par dagar innan vi kör igång igen.

 

img_4086