SOC dag 1

20130308-165101.jpg

Upp tidigt för att äta en helt underbar hotellfrukost, som jag verkligen fick tvinga ner.. Jag tränar eller promenerar i minst 45 minuter innan frukost så att gå upp och äta direkt är inte min grej men lite fick jag ner. Tydligen är en tjej i skidkläder en ovanlig syn på hotellet, både personalen och de övriga gästerna (vilket uteslutande var affärsmän) stirrade. Rasta Timmie och sen iväg!

Det gick smidigt att ta sig de två milen från hotellet till tävlingsplatsen och det var bra skyltat, sånt uppskattas! Välkomstcermonin gick fort, pratade lite med Hasse F som är domare för tävling och ställde hundra frågor till min idol Anu. Tiden går som vanligt fort och snart var det vår tur att starta!

Vi startade först och jag var i god tid på plats för att Timmie skulle se vart skidåkarna tog vägen. Mellan oss och framförvarande åkare skulle det vara tio minuter så vi skulle inte få någon naturlig hare som ekipagen bakom oss skulle få.

Starten gick fint, Timmie stod stabilt och körde igång på kommando! Första km gick bra, sen kom vi till en delning där vi skulle åka ifrån 5km-slingan och ut på våran 8, där ingen hade åkt. Timmie var lite fundersam, alla andra hade ju kört rakt och vi kör nu höger? En stunds ofokus men sen blev det bättre. Banan gick upp och ner, upp och ner, upp upp upp och ner, tvär sväng (matte höll på att krascha) ner och sen upp igen. Fick lite extra motivation i en uppförsbacke i form av en skidåkare som nästan var längst upp. Upp och ner, tvär sväng hit, tvär sväng dit, ner igen, upp igen. Över en bro, upp brant, ner ännu brantare, sväng och sen kom himelsbacken som Bjarne sa, själv skulle jag nog vilja kalla den mini-väggen :O uppför den, andas andas, ner och sen upp i mål.

Duktig Timmie!

20130308-171539.jpg

Vi slutade på en fjärde placering av åtta och ja, helt nöjd är jag väl inte för det är man bara om man vinner men jag är godkänt nöjd 🙂 Timmie jobbade på bra även om jag vet att han kan springa snabbare, han la inte i överväxeln många gånger idag. Ibland strut-galopperade han och jag vill ju gärna att han ska ligga ner ordentligt i galoppen för det är då han får ordentligt med kraft. Kanske har den långa resan tagit lite på huvudet för unge herr Tim? Men vi höll ändå en snitthastighet på lite över 25km/h på den kuperade banan och det är jag nöjd med!

20130308-172032.jpg
Vann gjorde Suvi Kakko med sin beauceron, tvåa kom Sanna-Mari Murri med sin malinois och tre blev Anu Mäkinen med sin riesenpöjk 🙂 om jag säger så här, även om Timmie hade lagt i turbon och kört fullt ös medvetslös så tror jag ändå inte att vi hade haft nån chans på pallen. Dessa tre tjejer har inte bara bra hundar, de är grymma längdskidåkare också! De körde inte bara banan igår kväll för att lära sig den, drygt en timme innan start körde de den igen! Kondis och teknik utav bara hel-ete har dessa brudar, all respekt och heder åt dem! Det skiljde 6 sekunder mellan dessa tre och detta var första gången någonsin som Anu inte fått stå överst på pallen, och det på grund av att hunden inte kommit tillbaka till 100% efter en skada, det säger också något om denna fantastiska åkare! Att vara 6 sekunder efter vinnande ekipage med en hund som inte får för fullt är en förbannat bra prestation! Våra svenska B-hundvänner Bjarne och Radar slutade 6:a i sin klass, trots att husses ben förvandlades till betongklumpar, och det är också en himla bra prestation 😀 heja B-hundarna!

Imon är det pulka och sprint som gäller. Tittade på startlistan och såg att jag inte längre startar först! Hoppas att de håller sig till den nya startlistan för att starta först i alla tre lopp som det stod på första listan… nja, känns inte direkt som att lottningen gått helt rätt till då. Imon startar vi 10:48 i pulka och 12:42 i sprint!

20130308-173813.jpg

Nu vilar vi oss i form efter pizza och ett varmt bad 🙂

20130308-174326.jpg

5 reaktioner på ”SOC dag 1”

  1. Grattis till en fin placering idag!! Kul att läsa din blogg AC .Håller tummen för er i morgon.Lycka till !!!

  2. Grattis! Bra kämpat! 🙂 fortsätter att hålla tummar å tassar för er i morron!

  3. Fyra är ju en försmädlig placering enligt proffsen.
    Men tänk på att dom hållit på i många år. Jag tycker du gjort en kanonbra prestation.

Kommentarer är stängda.