SOC dag 1

Alltså, jag vet inte hur jag ska börja eller vad jag ska skriva! Jag är så sjukt nöjd så jag nästan tappat alla ord, och DET hör inte till vanligheterna!

Då vi var ensamma i grupp B så valde jag att flytta upp oss till grupp C istället, en grupp där hundarna springer betydligt fortare än mina trimmade pansarvagnar. Men, hellre förlora mot snabbare hundar och därmed vara med i en mästerskapsklass än att ”vinna” i en grupp där man är själv vilket inte ger klassen någon mästerskapsstatus!

Iallefall, grabbarna och Steira gick så sjuuuukt bra! Det var galopp hela rundan och när jag var tvungen att göra ett stopp då Neo fastnat utanför Steira så stannade dem fort på kommando, stod helt stilla medan jag lyfte över Neo och sen iväg på kommando igen! Inget ankare behövs! Steira drog som en tok och var absolut ingen belastning i spannet som matte Stina varit så orolig för! Vi kom ikapp två spann som startade före oss och körde om, för att sedan bli omkörda och sen så fastnade vi lite bakom dem men det gjorde inget, hundarna höll fin fart så jag var nöjd. Till sist blir vi omkörda av ferrarispann som vi då hängde på in i mål! Alla omkörningar gick skitbra och ingen i mitt spann hade minsta tendens till att hälsa på övriga spann, det var en Husky i ett juniorspann som funderade på om Neo var en katt men kom snabbt på att så icke var fallet – ingen skada skedd!

Vi körde 10 km på 30:31 om jag inte minns helt fel och placerade oss som nr 11 av 13 i C-gruppen! Att jämnföra sig med huskys blir så fel då de är snabbare och dessutom bra mycket lättare än mina hundar men det känns ju bra att vi inte var så dåliga i tid iallefall!

Det fanns två spann av B-klass med, två juniorer från norska landslaget och de hade då en egen klass och gick inte med mig då jag är senior. De slog vi med 5 resp 8 minuter :O Det känns som en riktigt bra prestation!! alltså, är såååå nöjd!!

Får slänga iväg ett grattis till Hasse med Lack som kan titulera sig som Skandinavisk Mästare i linkörning, grupp B! Stort grattis!!

4 reaktioner på ”SOC dag 1”

 1. Grattis! Så kul att höra faktiskt 🙂

  Vem vem, om du inte hade behövs ”rädda” Neo så hade du kanske dratt om och kommit en placering högre… 🙂

  Kul att se att så ”udda” raser som dina är i dragsammanhang ändå kan placera sig såpass bra!

 2. Har tyvärr blivit en sån där facebookare så bloggen har fallit och därmed följer man inte så många andra bloggar.
  Vilket fall, här har det hänt en del ser jag…
  Grattis till eran fina tävlingsprestation!!! Helt grymt!!
  Ska köra in Krut (dobermann 9 mån) nu i mars hos en vän i jämtland, ska bli sjukt roligt.

Kommentarer är stängda.