SOC dag 2

Lördagens tävling började med att bli framflyttad i en timme. Fick sms av Bjarne när jag precis hade hoppat i kläderna så det var bara att kasta av sig allt igen och lägga sig i sängen en timme till 🙂

20130310-185657.jpg

Från det att vi kom hem till hotellet på fredagen efter tävlingen fram till lördagsmorgonen så sov Timmie. Och att han hade vilat ordentligt märktes på lördagens tävling där han var mycket piggare. Den där extra växeln som jag tidigare beskrivit fanns där! Vi fick dessutom inte starta först utan åkte iväg efter en dobermann som också tävlar i vår klass då de i Finland bara har två klasser, A och B.

Timmie sköter sig fint i starten där Anu finns som stöd. Vi pinnar iväg och Timmie sprintar på med pulkan efter sig och jag gör mitt bästa för att inte vara en belastning. Ganska snart inser jag att mitt pannband inte täcker mitt ena öra för jävlar vad ont det gör! -18 grader och bar hud är ingen bra kombo. Jag försöker fixa det men det går inte att få ordning på det mitt under loppet. Efter ett tag försvinner dock smärtan. Bra tänkte jag då, det visade sig inte vara så bra sen..

20130310-191134.jpg

Vi kämpar på, Timmie drar pulkan och jag får lite blodsmak i mitt jobbande för att inte vara en belastning. In på den sista km ser jag framförvarande ekipage och att de har det lite tungt i backarna. Timmie ser dem också och spurtar uppför mini-väggen, ner på andra sidan, runt och sen upp igen! Hack i häl! Ner för backen igen och upp på målrakan efter dobermann-ekipaget! Jag är riktigt nöjd med honom och han höll ett mycket bättre tempo under lördagen än vad han gjorde under fredagen!

20130310-191514.jpg

20130310-191519.jpg
(http://sary.1g.fi/kuvat/Pk-kuvat/2013-03-09+SOC2013,+Virpiniemi/)

Väl i mål ska jag dra ner mitt pannband och den isiga och stenhårda saken jag får tag i, och drar i, visar sig ganska snabbt vara mitt öra! Det var helt kritvitt och frostigt :O och fy fan va ont det gjorde, och fortfarande gör, tårarna var nära! Nåväl, det sitter kvar och har inte blivit svart än! och sen har jag ju faktiskt två öron 😉

Efter loppet får Timmie lite blötfoder och vatten, om bara nån timme ska vi tävla sprint. Streching, täcke och vila. Kom ihåg att äta lite själv också 🙂

Vi var åtta deltagare i sprinten och det var bara jag och Timmie som hade tävlat tidigare under dagen, de andra ekipagen hade vilat sig i form. Kvalet gick bra och vi hamnade i semifinal A. Där startar man med mass-start och då måste man hålla hunden längs med sidan tills dess att de klassiska spåren som man startar i är slut. Nåt sånt hade vi aldrig gjort och det märktes ju.. När starten gick kastade sig Timmie från vänster till höger sida = krasch!! Snabbt upp igen och iväg, men vi slutade trea i det heatet och blev flyttade till final B. Starten i finalen gick som smort, nu hade vi ju testat hur man inte skulle göra! de två andra ekipagen var oss hack i häl och den andra riesenschnauzern låg bitvis tätt bredvid Timmie. Man är ganska glad över att ha en hund som inte bryr sig om andra hundar då kan jag säga 😉

Efter 8 km pulka och inne på vårt tredje sprint heat så började det kännas i både min och Timmies kropp. Vi ledde upp för sista backen med nästa hund i Timmies rumpa. På vägen ner så vet jag inte vad jag tänkte men gjorde ett felaktigt vägval och kom i ytterkurva inför målrakan och då smet den andra riesen förbi och jag hade inte kraft nog att orka hänga på. Totalt slutade vi på en delad femte plats 🙂

Jag är riktigt nöjd med Timmies prestation under lördagen, både på tävlingsbanan och utanför! Jag är hyffsat nöjd med min egna prestation också men jämför mig nog lite för mycket med konkurrenterna och är bitvis lite hård mot mig själv. Detta är min tredje vinter på skidor och i helgen tävlade vi emot kvinnor som tävlat i draghundsport 10-20 år och åkt skidor minst lika länge. Att få in en bra skidteknik tar tid, mycket tid, och det kommer nog att ta ett par säsonger till innan jag är i närheten av Anu Mäkinen, men där har man ju ett mål iallefall. Även om vi har en del meriter Timmie och jag så är vi fortfarande rätt så färska i sporten och framförallt jag på skidor! Timmie är dessutom faktiskt bara 2,5 är gammal 🙂 i helgen har han fått riktigt bra erfarenheter på tävlingsbanan och han växer hela tiden min lilla plutt!

20130310-195635.jpg
Så en summering av helgens resultat:
1:a plats pulka
4:e plats lina
5:e plats sprint

5 reaktioner på ”SOC dag 2”

Kommentarer är stängda.