Sök i påsk-skogen!

Oj, såg att jag inte bloggat på hela veckan! En snabb-repris kommer här:

 

Liam har i veckan fått ta det lugnt och har gått med sin sko för att spara trampdynan. Kan säga att skyddsskon från Hööks är absolut inget jag rekommenderar om ni inte har hundar som svävar fram för efter 15 minuters promenad hade en söm släppt, efter 1 timme skogen hade ena sömen på sidan av skog släppt och efter ett uppletande med två prylar så är skon slaktad.. Kanske är tanken att hunden bara ska ut genom dörren och pissa vid närmaste träd för att de ska hålla?
Neo fick agera draghund i tisdags när vi tillsammans med Sanna och Karin sprang 5 km. Gissa vem som var piggast efter halvmilen? Inte var det aussien, vorstehn eller settern iallefall 😉 Neo, draghunden! Liam var supersur när jag skulle gå iväg med dragutrustningen tillsammans med Neo, så sur att han vägrade att flytta sig från dörröppningen så att jag till slut fick pressa in dörren med hans huvud som motstånd – make till envis hund! Ett apporteringspass gjorde vi i onsdags i hellregn, underbart…

 

 

 

I fredags blev det 5 km drag för båda vovvarna innan vi åkte vi till Årjäng för att träna lite sök med resten utav hundnördarna samt ett par skogstroll från Norge. Neo visade hur ett snabbt sök skulle gå till och han imponerade väl de flesta med sin fart och smidighet trots sin ringa storlek.

 

 

Liam fick köra sök på lördagen och jag måste säga att jag är väldans nöjd med Skäggets insats där. Inga teflon tendenser när det kommer till att gå in med figgen mot stigen och han jobbade supernajs ute i skogen när han försökte lokalisera figgen. Fick med mig tips om hur jag ska gå vidare med Neo samt vad som blivit bätte med Liam sen sist, en fördel att träna med folk som inte sett hundarna på ett tag är ju att de ser ens utveckling mycket tydligare än en själv!

 

Jazzi

 

 

Lite skotträning blev det innan vi stack hem igår kväll. Liam reagerar på skotten genom att stanna till men varken låser sig, piper eller söker stöd hos mig vilket han gjorde på provet utan han kontrollerade skottet och fortsatte sedan med det han höll på med. Kanske har det inte satt sig så djupt?

Annars har det varit som vanligt i Årjäng – massor av mat!

 

 

Idag skulle vi egentligen varit på spanielträning men igår, när jag hade 2 mil kvar att köra utav de totalt 10 från Årjäng till Karlstad, fick jag ett sms om att det var inställt. Hade jag fått det sms:et en timme tidigare så hade jag kunnat stanna kvar i Årjäng istället och tränat lydnad och uppletande idag… Tydligen har man inget schemat i sitt liv om man inte har en pojkvän att svansa runt eller barn att slava för 😉 Grabbarna å jag deppade inte ihop för det utan tog oss en 4 timmars promenad i solen. Tänk att en fika paus i solen, sittandes mot ett träd kan göra så mycket!

 

 

Det var nog solen som inspirerade till mitt trim-infall och tanken ”fan, det är en brukshund jag köpt” som gjorde att Skägget numera är 3 mm kort över hela kroppen och 6 mm på ben och mage 😀 Tur att det är ett par veckor kvar innan vi ska till Årjäng igen 😀

 

 

 

Fler bilder finns så klart i galleriet!

5 reaktioner på ”Sök i påsk-skogen!”

  1. Vilken härlig påsk!! Jadu, fika i skogen med sol på näsan är det inte mkt som slår!

    Skönt att det går fint med skotten, duktiga ni har varit med all träning (som vanligt:)

    Det ska komma en ny gps för just geocaching som skulle ligga på 2000 kr, kanske kan vara ngt=)

  2. Usch va vårigt ni har det 😉 . Är inte ett dugg avundsjuk…icke. Vilken fin huvudbild, han är så vacker!

Kommentarer är stängda.