Sökskägg och badgrabbar

Vi verkar ha flyt på tävlingar just nu Liam å jag. Apelltävling, som jag egentligen inte vet varför vi anmält oss till, började med att jag hade fått fel PM och var på plats två timmar för tidigt eftersom spårhundarna skulle gå före sökhundarna, något som för en morgontrött människa som mig aldrig är kul.. Sen ett bra sök tills dess att figge nr 2 hittas men har på sig någon stor orange pressäning eller filt (?) varpå Liam tänker = gräva fram figge! Kommer tillbaks till stigen och Liam är redo för nästa slag, va? Redan slut?

 

Avstår platsen där det ”bara” gick upp en hund – woho! Gör en snygg budföring och får 7:a för Dk och låter Liam vila en stund innan lydnaden. Följer min plan som jag gjort till uppvärmningen och tar med en boll i fickan och planerar att bryta eftersom söket ändå inte gav full pott.  Och vad gör min hund? jo han går som en dröm! Inget flamsande eller okoncentration så när som på ett bussteg i språngmarsch (kan dock ha å göra med att jag kampade med kopplet som belöning efter budförningen – fy på matte…) men annars super fint! Och till skillnad från hur han har låtit på tävlingar så var han jävligt tyst men inte helt tyst. Ett gnäll i avstampet inför hopp över hinder gav oss en 7:a i betyg – WTF?!?! Lika så i läggandet där ett pip i samband med kommandot tog en massa poäng och ett gnäll i apporteringen gav oss en 6:a. Hallå – en sexa?! Ljud ska visserligen kosta poäng men att dra fyra resp tre enheter för ett pip eller ett gnäll känns väldigt hårt. Sen kan jag inte låta bli att skratta på anteckningarna efter framförgåendet där domare nr 1 skrivit ”drar” och domare  nr 2 skrivit ”sakta tempo” – har svårt att få ihop hur man kan dra och gå sakta samtidigt, speciellt om man är en riesenräcer 😀

 

 

Vi blev godkända på 206 p, fick en påse med hundgodis, en pokal samt ett presentkort på en gratis tävling – trevligt! Jag som egentligen inte tänkt tävla något mer bruks får väl ta en till tävling nån gång under det närmsta året! En uppflyttning till lägre klass ger väl inte hans meritlista något speciellt lyft men visst hade det varit kul att plocka meriter utanför tjänstehundarbetet och draget! Är grymt nöjd med mitt Skägg och de som tränat med oss vet vilka koncentrationssvårigheter han har haft, ni hade fått gåshud om ni sett honom idag! Neo fick under dagen komma ut och träna lite lydnad medan Timo fick miljöträna å leka med en jämngammal bullmastiff fröken – alla nöjda å glada!

 

 

 

Efter tävlingens slut fick grabbarna leka av sig vid Frykens strand. Väl hemma igen så fick Timo och Liam vara ensamna hemma i en timme medan Neo fick träna jaktapportering med Karin och hennes brudar. Satte igång filmkameran innan jag åkte och det var 60 minuter utav en sovande, snarkande och drömmande riesenvalp! Bilder finns i galleriet!

 

 

 

 

7 reaktioner på ”Sökskägg och badgrabbar”

  1. Vad kul med tävling och GRATTIS till resultatet! 😀 Man kan inte låta bli att dö lite när man ser den lilla sötnosen Timo på bild. 😀

    Sv; Jaa, det är grymt skönt att slippa vara en wannabe Kumlabo nu. Vilket också betyder att jag kan hitta på saker med/utan Joppe även om det är taskigt med pengar. 😀 Och det ska bli skönt att komma igång med träningen med Joppan på riktigt, så visst vore det kul med nya träningskompisar! (Speciellt då jag inte har några sen tidigare. :P)

Kommentarer är stängda.