SPHK Västra Vinterrace 2015

Äntligen, tävlingsdags på släden 😀

Upp och iväg tidigt för att vara på plats till bangenomgång, tiden bara rinner iväg och rätt som det är så ska man starta! Körde Ebbe och Timmie i Sp2 och det var bara jag och Tova-Lisa i grupp B, i grupp C var det fyra ekipage som också körde 2-spann.

Banan var bitvis tung, iallefall om man kör hundar som väger mer än 25 kg. Killarna gick igenom på vissa ställen men jobbade på fint trots att det var lite tungt. Ebbe var duktigare än vad jag någonsin kunde förvänta mig och skötte sig utmärkt i starten och gjorde en väldigt fin omkörning! Får erkänna att jag höll på att vurpa ett par gånger, det är sån jäkla skillnad på att köra tävlingssläden och min gamla träsläde och tävlingssläden har jag inte kört sedan någon gång förra året. Men, jag stod på benen! Jag hade som mål att iallefall köra på under 20 minuter och ett plus i kanten var om vi körde på under 15 minuter. Resultatet blev att vi körde de 5 km på 14:17! Helt klart mycket väl godkänt för team skägg! Inte nog med att vi leder vår grupp inför morgondagens heat, vi körde faktiskt snabbare än C-spannen också!
10941847_10152748176214139_5276993013701765996_n

Några som också kämpade på väl var Karin och Aco som ställde upp i nordisk stil, linkörning! De kämpade på bra i spåren och det blev en jättebra erfarenhet för Aco som så väl galopperade ut från start i fullt ös för att sedan galoppera in lika fint i mål efter avklarad runda.

 

Imon kör vi igen och hoppas på att spåren fryser till så att grabbarna kan springa ännu fortare!

 

 

En reaktion på ”SPHK Västra Vinterrace 2015”

Kommentarer är stängda.