Stallet

I helgen har vi jobbat lite med stallet, dock inte så mycket som syns men material har köpts in och prylar beställts.

20140629-214808.jpg
I stallet har vi lagt på ett slitlager, eller vad det nu kallas på betonggolvet. Det som återstår med golvet är att måla det men det gör vi nästan sist av allt.

20140629-215043.jpg
Vi har varit iväg till byggmax och köpt skivor till väggarna, isolering och tillbehör har vi sedan tidigare. Så nästa helg är planen att väggarna ska upp!

Vidare är hundluckor beställa samt hundgårdsnät. Vi kommer att ha nätväggar mellan boxarna men även ha lösa skivor som kan sättas upp vid behov. Inne i stallet blir det tre stora boxar som enligt JBV’s regler är tillräckligt stora för två hundar över 65cm samt en liten box, den kommer dock inte att ha någon gård. Till de stora boxarna blir det varsin hundgård, även de tillräckligt stora för två hundar över 65 cm. Hundgårdarna kommer att vara på baksidan av stallet, mot skogen, och kommer att ha anslutning till vår inhägnade hage på över 10.000 kvm.

20140629-215835.jpg
Hundgårdarna kommer att ha plattor i botten för att minimera att hundarna ska stå i blötan när de är ute samt dra in smutsen. Liam går inte ens ut om det är geggigt om han verkligen inte behöver. Mina hundar står ju inte i hundgårdar dygnet runt utan får vara inne och dessutom gå promenad varje dag så jag ser det inte som ett problem att ha ”tråkigt” underlag som plattor.

20140629-220109.jpg
Gräsplätten framför stallet ska grävas ur, dräneras och grusas så att eventuella fordon av olika slag lätt kan ställas här. Även grusgången in på gården ska grävas upp och läggas om. Är lite sugen på att bygga en liten ”carport” till ATV’n vid sidan av huset så att den står under tak iallafall. Men vi får väl se hur det blir!

Inne i boxarna blir det naturligtvis skålar samt sovplatser. Alla boxar får varsin riktig säng, alltså en 80×200 cm människosäng, som kommer att kläs i galontyg och på det filtar som enkelt kan tvättas. Vidare funderar jag på hur vi ska göra med golvet. om det ska få vara som det är, vilket gör det lite tråkigt men otroligt lättstädat, eller om vi ska sätta in trätrall. Den stora frågan är dock vilken färg jag ska ha på väggarna? Förslag tack!

Tack till Jörgen som ställer upp med både kunskap och material! Det betyder jättemycket för oss 🙂

3 reaktioner på ”Stallet”

  1. Kommer bli SUPER :D!

    Vart har du beställt hunddörrarna från? Vi ska snart renovera vårt hundhus lite så jag håller på och titta efter just dörrar mellan inneboxar och utegård :)!

Kommentarer är stängda.