Startlistan för SOC!

I fredags kom startlistan för SOC ut. Jösses, hjärtklappning! Vi startar först i samtliga klasser och ja, jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt! Vi riskerar ju inte att ha några långsamma ekipage framför oss som vi måste köra om men å andra sidan har vi ingen startande före oss på 10 minuter vilket inte ger någon riktig hare. Det bästa vore om vi hade fått starta efter Anu, då hade jag försökt att komma ikapp henne och sen hålla hennes tempo för hon är sjukt snabb 😉 Nu kommer jag ha Anu jagandes bakom mig istället :O Fy fan, det gäller att både jag och Timmie trycker ifrån ordentligt nästa helg alltså!!

På fredagen kommer vi att köra 7,5 km lina och då startar vi 11:17. På lördag kör vi 7,5 km pulka med start 10:47 och sen start vi sprint redan 12:37! Där gäller det att både jag och Timmie laddar om till max under den dryga timmen som vi har mellan målgången i pulka och start i sprint. Funderar lite på hur jag ska lägga upp det för Timmie där, hur ska jag få i honom tillräckligt med energi så att han laddar upp så mycket som möjligt utan att ge honom en massa mat? Jag behöver någon som går snabbt för kroppen att ta upp och som innehåller så mycket energi som möjligt i så liten dos som möjligt – tips någon?

Timmie på SM i Falun. Foto: Anna Persson

 

Hela startlistan för SOC hittar ni på deras hemsida!

5 reaktioner på ”Startlistan för SOC!”

 1. Vi håller alla tummar och tår! Har inte Royal Canine någon bra återhämtningsgrej (pulver som blandas i vatten? Tuggben med energi i som går snabbt att tugga?) har jag för mig. Ett annat märke (som jag nu inte minns) har torkad vom (mega mycket energi i torr förpackning). Lycka till!

 2. Aptus pro sport dog eller Aptus reconvalescent dog. En tub innehåller 100 gram och är dagsbehovet av energi till 30 kg hund.
  Jag har använt en halv tub ungefär till Edvin direkt efter hårdare träning/tävling. Tycker det funkar utmärkt.
  Det är ingen stor mängd och det tas lätt upp av kroppen. Innehåller i stort sett bara fett och protein.
  Aptus har tidigare haft nåt vätskebalanspulver som var dopingklassat. De har nu nåt nytt som heter Sport X. Vet inte hur det ligger till på dopingfronten där så det vågar jag inte rekommendera. Reconvalescent och pro sport har i alla fall inte tidigare varit dopingklassade och jag har inte hört att de gjort någon ändring i innehållet.

 3. Aptus pro sport dog ska ju vara super, själv tycker jag att det innehåller lite väl mycket ”skit”. Men kan ju vara värt att bara använda inför tävling?
  Annars är ju färskfodret Vom og hundemat bra vid motion, energihögt (eklusiv är bäst innan träning och sprint är bäst efteråt) och blir inte lika ”tungt i magen”. Dvs. magomvridning blir inte en lika hög riskfaktor.

Kommentarer är stängda.