Tävlingsdebut med släden!

Vi har varit uppe i norra Värmland, närmare bestämt Lekvattnet och Rabakkoberg! Kul att det mitt ute i ingenstans finns så fina spår 😀 Tävlingen arrangerades utav Svenska PolarHunds Klubben vilket innebar att vi utan polarhundar var välkomna att vara med men då i en annan klass än de polara raserna. Spelar ingen större roll för mig eftersom det ändå inte är meriterande för bruks/jaktras med släddrag. Vi lockade fram en del frågor, skratt och leenden när jag:

1 – lastar ur skidor, släde, och inte en, inte två utan tre hundar ur en liten golf

2 – inte ska tävla med polarras utan med en riesenschnauzer…

3 – …och cockerspaniel!

4 – dessutom på släde!

 

 

Banan var 10 km lång och kuperad, mest upp å ner hela tiden med inslag av två sega och långa backar! En tuff bana om man som jag bara kör två-spann släde, eller 1 ½ hund släde om man räknar hunden via vikten 😉 Grabbarna, eller ja mest Liam, fick slita om jag säger så! De jobbade riktigt bra och höll en hyffsat jämn fart racet igenom. Fick två omkörningar vilket inte var några som helst problem trots att det första var Karin med enligt Liam själv, ”hans” brudar och det andra var en vorsteh hane som tyckte att Liam såg väldigt söt ut! Dirigeringen med höger och vänter gick fint under banans gång och när vi väl kom i mål så kunde jag guida grabbarna förbi ett par hundar, funktionärer och barnfamiljer utan några som helst problem. Jag är så sjukt äckligt nöjd så det är nästan olagligt!

 

 

 

Mitt mål med tävlingen var att komma i mål och gärna innan alla andra åkt hem 😀 I mål kom vi, och det med en riktigt hyffsat bra tid – 10 km på 36:04 alltså ett snitt på 17km/h! Riktigt bra med tanke på att det snabbaste fyr-spannet körde i mål på dryga 29:30! Och då var det även sex stycken spann som var långsammare än henne, tiderna på dessa vet jag dock inte! Eftersom vi var själva med två-spann släde så kom vi både först och sist  🙂

 

 

Vår vän Karin var också med, efter över ett år av tjat så fick jag äntligen med henne på tävling och fan va bra det gick! Hon på skidor tillsammans med sina två brudar så hade de den snabbaste tiden av alla idag 😀 Tjejerna skötte sig superbra, och ja, även Karin trots att hon var nervös 😉 Så himla roligt när det går bra för ens träningskompisar!  

 

 

Blev inte så mycket fotat men Ray kom förbi och tog lite kort, fler finns i galleriet!

 

Tack till SPHK Västra som arrangerat tävlingen och som fick en att känna sig riktigt välkommen på tävlingen!

14 reaktioner på ”Tävlingsdebut med släden!”

 1. Så kul att det gick så bra idag för både dig och Karin!:D Jocke hälsar och grattar till framgångarna han tycker ni är ”riktigt coola” 😉 Kram kalas!

 2. Vad kul! Grattis till så fint resultat! Jag hade velat vara med… Nästa år så…

 3. Ett stort grattis, jättefint jobbat!!! 😀 Ser så mycket fram emot att se dig på fler tävlingar 🙂

  Svar: Tack! Skulle gärna tävla mer men det är ju så dyrt!! Hade planerat att åka på fäbodraget och Ryssjön men de kostar ju 600 kr STYCK!! Sen tillkommer ju bensin tur å retur plus boende :/ Dyrt för en student…

 4. Grattis!

  Vilken ljuvlig bild, den vita hunden!

  Såååå, nu har jag missat att du har en riesenvalp. Jag är helt enkelt här inne alldeles för sällan…det händer för mycket så jag hinner inte med känner jag :). Söt är han i alla fall!

 5. Hej och tack själva!
  Det var så roligt att ni kom och var med.
  Och vad ni var duktiga!
  Jätteroligt =)
  Det är väldigt kul om du vill gå med och dela med dig på Facebookgruppen på SPHK Västra av bild och berättelse eller bara lägga upp en länk där till din blogg.
  Ha det gott och träna på tills vi syns nästa gång. Då blir det nog ännu bättre fart har jag en känsla av 😉
  Hälsar Anna och smaojederna!

Kommentarer är stängda.