Tävlingslydnadkurs!

Jag gillar vintern och ser inga problem med att vara ute i -10 grader men idag var jag väldigt glad över att vi hade nån grad över nollan! Dagen har nämligen spenderats i ett ridhus, och som många vet så är ridhus kalla – väldigt kalla!

 

Har varit på tävlingslydnadskurs för Lena Björnson hela dagen, där jag nog talar för alla deltagare när jag säger att vi fått massor av bra tips och tankar på både moment och träning i allmänhet! Körde Liam på förmiddagen och Timmie på eftermiddagen, har ju inte tänkt att tävla någon lydnad med Liam utan anmälde mig dels för att ändå försöka få bukt med våra problem och dels för att få lite egen motivation till att träna.

 

Liam var ganska så rabiat och väldigt pigg, för att uttrycka sig milt sagt. Han älskar visserligen att träna men idag slog det mest slint i huvudet på honom. Han tyckte det var uber-duber-jättekul att äntligen få träna (för han får ju aldrig träna…) och när ”fot” är så roligt att man nästan kryper ur skinnet så blir det inget bra fotgående. Min tanke var ju att försöka få hjälp med främst pipet men det känns ju som ett ganska avlägset problem när hunden helt plötsligt inte ens kan gå fot! Suck.. De senaste träningarna har känts jättebra och pipet har ju verkligen minskat men så dåligt som han gick idag har han nog aldrig gjort och det känns som om vi är på ruta minus 14.

 

 

Timmie har ju absolut inga klara moment men vi tittade på de få saker som vi kan och fick lite tips och råd om hur vi ska gå vidare.

 

 

Nästa kurstillfälle är om en månad och tills dess har vi lite olika saker att jobba på! Imon ska vi upp till Torsby för att köra släde på SPHK’s tävling Vinterracet!

2 reaktioner på ”Tävlingslydnadkurs!”

  1. Lycka till imorgon. HÅller tummarna.

    Ska du till Hurtigtorpet nästa helg, feb 6? Tror jag ska åka dit och titta. 🙂

Kommentarer är stängda.