Teknikträning

Kl 9 i morse hade jag och Hasse bestämt träff för att träna lite i lindvallen, gött att få lite sällskap när man kör hund 🙂 Åkte dit ovetandes om att Hasse planerat att teknikträna i drygt en timme. Nordisk stil är inte bara att hänga efter sin hund, för att kunna prestera i topp så måste man vara en bra skidåkare, även en bra hund kan kompensera lite för en dålig skidåkare. Det är ju lite det jag lever på nu, att Timmie kompenserar för min bristfälliga skidteknik, och så kan vi ju inte ha det! Därför är denna teknikträning ack så viktig! För mig som inte är nån superskidåkare så är det jättebra att ha någon som åker bakom, tittar och säger när det är bra eller vad jag kan göra bättre. Och som sen visar hur jag ska göra för att göra rätt! Tack Hasse!

Lite kom ihåg till mig själv:
– åk och nöt trean i lugnt tempo
– stavarna är till för att användas, ordentligt, inte bara att fjutta med
– långa skär
– sätt ihop fötterna nära
– böj på bena och tryck ifrån ordentligt
– växla inte ner till tvåan förtidigt
– häng ordentligt på tvåan
– vänster stav nära pjäxan

Efteråt körde vi hundarna en sväng och ja, då var jag rätt trött! Orkade knappt hålla emot i kurvorna och gjorde en liten vurpa, fast på platten där det dessutom gick rakt 😉 Timpan jobbade på bra även om det märktes att det bara var -1 grad, tungan hängde låååångt ner, men han uppskattade att få ha en jagande Lack bakom sig!

20130224-123151.jpgsnabbmellis på väg till jobbet där riktig frukost väntar. Passade på att klämma ringfingret i dörren också. Aj. Dock fasar jag lite över att smärtan i fingret troligtvis kommer att ersättas av en förjävlig träningsvärk imon!

20130224-124159.jpg

Timmie slappar efter ett bra pass!

 

20130224-124238.jpg

Hunden som inte gjort ett skit idag slappar också 🙂

En reaktion på ”Teknikträning”

  1. … den där träningen skulle man behövt vara med på…. fast det skulle nog inte räcka med 1 timme teknikträning för att gå igenom allt man gör fel, herrejisses vilken
    ”att tänka på” lista man skulle få!!

    Ett tips inför SOC: med tanke på hur banprofilen ser ut så ska du nog träna mycket på 1:an och 5:ans växel 🙂

Kommentarer är stängda.