Tidningar, inlägg och kurser

Artiklen om Pernillas sim – Urre burr – kom ut idag och ja, tydligen så kräver en stor hund en stor bild! Nästan halva sidan bestod av ett stort, snyggt men blött Skägg!

Foto: Sabina Rislund på Karlstads tidningen

Resten utav artiklen går att läsa här

 

 

Så till lite annat, läste i senaste numret av hundsport att ”överdrifter kan inte rakas bort” vilket är deras nästa steg i deras arbete om osundheter och abnormaliteter hos hund. I beslutet från SKK så står det bland annat att tex nakenhundar får sin oönskade hårväxt bortryckt med rötterna och att springer spaniels numera rakas som en konsekvens av att en överdriven pälsmängd avlats fram. Vidare står det även att SKK vänder sig emot att man i många raser rakar bort morrhåren av estetiska själ.  Nu vet jag inte precis hur springern rakas men på cockern så klipps bland annat allt behäng på svansen bort, ögonfransarna klipps bort och även så morrhåren. Ska bli kul att se om utställarna tar detta på allvar och även uppfödarna då det faktiskt är deras ansvar att inte avla fram sånt som de inte vill ha! I vilket fall som helst så ska det bli intressant att se hur en utställnings spinger och cocker verkligen ser ut nu när man faktiskt inte får fuska sig fram!

 

 

Över till det sistnämda i rubriken, kurser. På måndag och nästa söndag ska jag och Neo på jaktapporteringskurs via vår brukshundsklubb, kul när klubbarna annordnar andra kurser annat än det ”klassiska” ! Sen ska vi eventuellt även i mitten utav maj åka till Lysekil på en träningsdag med Mark Clifford, en välkänd domare ifrån England. Det finns platser kvar så kolla in på Jaktspaniels i Sverige!

En reaktion på ”Tidningar, inlägg och kurser”

Kommentarer är stängda.