Tillägg

20121127-205956.jpg

 

Kom på att jag kanske bara bör göra ett litet tillägg till föregående inlägg ang Neo och IPO. I alla världens länder, där organiserad hundtävling förekommer och då IPO, får man tävla med alla renrasiga hundar – förutom i Sverige! Det innebär i teorin att jag och Neo skulle kunna tävla VM men vi får inte tävla SM! Varför SBK har denna regel vet jag inte, och det verkar ingen annan vet heller, men så är det iallefall. Därmed undanbedes allt skitsnack om att vi sysslar med någon form av oseriös buskskydd då för vi tränar för tävling, dessutom på ett sätt där enbart positivt förstärkning används och inte en jäkla massa pisk och hets!

20121127-205951.jpg

 

 

4 reaktioner på ”Tillägg”

 1. Klart du ska träna med cockern! Och är han färdig för IPO-tävling så springer du lätt igenom BSL-klasserna med honom.
  Anledningen till att enbart brukshundar får tävla skydd i Sverige var att skyddstävlingarna var starkt ifrågasatta. I Norge blev det restriktioner och SBK/SKK var oroliga att det skulle kunna hända även här. Det infördes även krav på skyddslicens.
  Bra eller dåligt är en helt annan sak, men det är i alla fall anledningen.

 2. Skyddsträning med bitkudde eller ärm, vad är skillnaden?
  Så länge man tränar på ett trevligt sätt och inte tar fram en massa aggressioner etc. så är det väl en utmärkt on/off-träning om inte annat? Skäll på mig när jag säger det var annars tyst, gå fot vid min sida fastän bästa leksaken/lekkompisen går framför, kampa bäst du vill men släpp när jag säger till, fokus på det jag vill när jag vill osv.
  Jag kommer nog inte träna skydd för tävling med min nästa hund (mycket pga Axxas skada som hon ådrog sig i skyddet) men jag kommer helt klart träna grunderna! Just av ovanstående anledning.
  Vore väl jättekul om kampcockern fick testa IPO-tävling utomlands! 🙂
  Och handen på hjärtat, hur många av oss med bruksraser som tränar skydd kommer till start på tävling??

Kommentarer är stängda.