Timmie Halvsvans

Ja, det var som jag sa. Timmie hade brutit svansen! Vi fick tid hos Ulvsby Djurklinik i morse där de konstaterade en bruten svans. Jag och veterinären diskuterade alternativen, amputering eller försöka att gipsa, bandagera eller spjäla ihop svansen igen. Med en läktid på 10-14 dagar på amputering och flera månader på att försöka lappa ihop svansen var beslutet enkelt, vi kapade svansen.

20140414-210657.jpg

20140414-210704.jpg

Nästa fråga blev då hur mycket man skulle ta. Veterinären fick ta så mycket eller lite som behövdes för mig, huvudsaken är att det inte ska bli jobbigt för Timmie. Så det vart en halv svans!

20140414-211027.jpg

Svans eller inte svans har väl egentligen inte så stor betydelse, men Timmie hade faktiskt en väldigt lång och fin svans och nu ser han lite underlig ut. Men man vänjer sig väl! Huvudsaken är ju att han mår bra och nu håller jag bara tummarna för att såret ska läka ordentligt.

4 reaktioner på ”Timmie Halvsvans”

  1. Stackare 🙁 som dom det kan gå. Men hur lyckades han bryta svansen?

    1. Den verkar läka fint 🙂

      Jag vet inte hur han lyckades med det. På morgonpromenaden i söndags upptäckte jag att svansen såg väldigt konstig ut, kände på den och de sista 7-8 cm var lösa. Gissade på att den var bruten, tryckte i honom Rimadyl och kontaktade veterinär som bad mig komma in på måndagsmorgonen vilket vi gjorde.

Kommentarer är stängda.