Timmie hjärta Trixie

Som jag tidigare nämnt så har Timmie väntat dambesök, ända från Finland! Jag har fått en del förfrågningar på Timmie och hittills alltid tackat nej pga olika anledningar, förutom nu. Eller nu och nu, frågan fick jag redan förra året och sen dess har jag inte haft en endaste tvivel på kombinationen.

Så i tisdags kom hon, Trixie eller Dinafix’s Electric Trick som hon heter i stamtavlan. En lätt och högbent tik med redigt strävpäls och utan en jäkla massa benhår, en sportriesen helt enkelt! Hemma i Finland pysslar hon med lite allt möjligt som sök, spår, vattenräddning och drag, drag är även en sport som hennes mamma (som dessutom är i elitklass i vattenräddning) och syskon tävlar i. Hon busig utomhus, lugn inne, är tillgänglig, trevlig och framför allt, ingen bitch. Är det något som jag verkligen hatar så är det bitchiga tikar, ja de får gärna säga till när hanarna blir jobbiga men att ge sig på tikar, hanar och framför allt valpar utan någon som helst anledning är den stora anledningen till att jag nästan aldrig fattar tycke för tikar. Men inte Trixie, hon uppförde sig precis som jag önskar att en tik gör 🙂

Jag måste säga att jag varit lite orolig ang parningen, flertalet planerade parningar har inte blivit av under året då hundarna helt enkelt inte ville. Dessutom är både Timmie och Trixie unga hundar som inte har någon erfarenhet men ja, det behövde vi ju inte oroa oss för..

Nåväl, T och T körde en hälsningsritual när de träffades på hundfjället. Efter lite lek och bus dröjde det inte lång tid innan de hängde ihop. På onsdagsmorgonen tänkte jag ta lite kort på dem tillsammans men så långt kom vi aldrig, vi hann inte ens koppla lös dem.. Nu är Trixie hemma i Finland igen på Kennel Dinafix’s och nu är det bara att vänta… Suck..

Trixie kommer ur en kull på 7 individer där samtliga är friröntgade och flertalet är även ögonlysta ua samt testade för T4 utan anmärkningar! Det ser jättebra ut ”på pappret” och känns helrätt, så nu hoppas vi bara att parningen tagit och att det ploppar ut ett helt gäng med arbetsvilliga riesens med massor av fart under tassarna! Håll tummarna!!

Måste även berömma grabbarna lite som under dessa dagar inte brytt sig om det faktum att vi haft en höglöpande tik i huset. De har inte pipit, matstrejkat eller suttit uppe på nätterna utan de har varit precis som vanligt! Sen hade väl varken Neo eller Liam tackat nej till att få testa att flörta in sig hos Trixie om de hade fått tillåtelse 😉 Inte heller något gruff mellan Timmie och de anda. Det är rediga pojkar de!

7 reaktioner på ”Timmie hjärta Trixie”

  1. GRATTIS till en problemfri och snabb parning :D! Håller tummarna att det tar sig och kommer många friska och häftiga valpar!

  2. Härligt!! Får inte visa min pojkvän detta, han kommer bli sugen på valp haha 🙂

    sv, ja jag tänkte försöka vara med på tävlingen i stockholm nu i maj! 🙂

  3. Vi håller tummarna här med 🙂
    Så här lite päls som det är på Trixie skulle jag vilja ha på min schnauzer (oavsett storlek, faktiskt). Enkla pälsvårdsbiten och inget som fastnar i benhåret – dröm! För då är det ju bara att köra de ”riktiga” grejerna istället för att behöva lägga massvis med tid på pälsen…

  4. Vilken snygg tjej! Håller nu tummisar å tassisar för att det många småttingar! 🙂

Kommentarer är stängda.