Tisdagsäventyr

 

Gårdagens regnande har tagit hårt på snön. Är lite kluven ang vad jag tycker om det egentligen, gött med vår men inga mer skidor eller släde på ett tag… Hundarna härjade på bra iallefall, glada över att alla pinnar kommer fram när snön töar bort 🙂 Och det bästa av allt, rådjursbajs i mängder till Liams stora förtjustning. Urk..

20130416-120900.jpg

 

Lilla Nikki anpassar sig fint till sitt nya hem och sin nya flock. Hon är med på jobbet och ligger snällt i baren hela tiden och när hon är i sin valphage så är det först ett par missnöjda pip innan hon lägger sig till ro. Hon kampar med persiennsnörena så fort tillfälle ges men har lärt sig att inte springa ut till gästerna i entren! Hemma sköter hon sig också rätt bra och sover i hundrummet i en hage fram till iallefall 7 på morgonen innan det är dags att gå ut och kissa. Inatt var faktiskt första gången som hon kissade inne och det får jag nog ta på mitt samvete för jag hörde att hon pep vid 5-tiden men jag orkade inte gå upp. Jag vill dessutom inte lära henne att varje gång man piper så får man komma ut, för hon lär sig snabbt!

20130416-120913.jpg

Neo har världens längsta tålamod och det utnyttjar Nikki till max varje kväll när vi kommer hem från jobbet. Hon lyssnar när han säger ifrån men ja, det tar en stund innan han gör det. Timmie har börjat mjukna lite och kan faktiskt småleka lite med henne men oftast så kör han på metoden ”om jag inte tittar på henne så finns hon inte”. Liam har hon däremot jätterespekt för, igår fick hon lära sig att man inte klättrar på Liam och att man inte biter honom hårt – för då åker man på stryk! Är man snäll och lugn däremot så får hon gärna dela bädden med Liam och även dra honom lite lätt i skägget men bara så länge hon inte busar upp för mycket. Det är verkligen guld värt att ha en flock när man har valp, man slipper ganska mycket av uppfostringsbiten om man har en flock med hundar som pratar ett bra språk!

 

20130416-120919.jpg

Timmie är med på jobbet idag, han såg väldigt frågande ut när jag idag ropade efter honom när jag skulle åka iväg. Idag kommer nämligen fint besök ända från Finland som åkt hela vägen bara för att träffa honom 🙂

4 reaktioner på ”Tisdagsäventyr”

  1. Gud va hon är söt!
    Vad jobbar du på för ”lyx jobb” där man får ha med sig sin valp o sina hundar?? 😀
    Är så himla sugen på en valp här hemma o utöka vår duo..Men det känns så läskigt att ta det ”stora” klivet från en till 2! Kanske ”oroar” mig lite enxtra eftersom jag är själv men vill så gärna. Hur var steget från en till 2 hundar osv för dig? 🙂

  2. svar: Ja jag menar ju det! Hans bil är ifrån 07.. Sen kanske det kan bero på att han älskar fart.. Så kan nog ha mycket med det att göra också ;D haha.

  3. Hallo, har funderat själv på en liten krabat till. Har haft hemma henne på prov men min stora vovve tycker hon är jätteläskig och säkert ett hot mot allmänna säkerhetsväsendet Sverige också. Hur gjorde du för att underlätta acceptans? Om den nya hunden nu får bo här är den förövrigt en blandning mellan apa, katt, fågel och hund =)

Kommentarer är stängda.