Tordag :D

Oj då, har visst blivit ett litet blogg-uppehåll!

 

Något radikalt har väl inte hänt i veckan direkt. I måndagskväll tränade vi i ridhuset tillsammans med Anna och Sillen. Lydnad samt lite agility där Neo visade att han tycker snabbt och mycket! Andra passet på slalomen och långörat har fattat att man ska runda första pinnen från höger, nästan oavsett hur matte står. Problemet är bara det att nu tror han att alla pinnarna ska rundas ifrån höger sida, så även om jag placerar min belöning så att det vore mest naturligt att ta nästa port så backar han istället igenom första porten för att även ta andra slalompinnen från höger sida! Både jag och Anna skrattade åt denna smarta lilla hund 🙂 Ska försöka få det på film nån dag!

 

 

I tisdags körde jag släde på motionsspåret, gick som fan dels eftersom hundarna fått vila i ett par dagar och dels eftersom spåret på sina ställen var stenhårt! På andra ställen var det dock jättemjukt och där gick människor i spåret!!  >:(  Ett ekipage vägrade att flytta på sig när jag kom utan gick mitt i spåret, då personen dessutom var AC x 2  så blev det enorma hål, vilket för det första förstör glidet och för det andra är en jäkla skaderisk för hundarna om de sätter ner tassarna i en sån krater.   

 

Igår vart det lunchlydnad tillsammans med Karin där alla tre vovvarna fick två pass var. Störningsträning för Timmie i form av en närgången Karin och Mira, dirierginsapportering för Neo och lite allt möjligt för Mr Skägg! Dagen avslutades med ett dw-pass i skogen där jag höll på att slå en snygg bakut när jag halkade på en isfläck, dock var Mr Skägg där med sitt söta tryne och räddade mig. Han var nog inte lika nöjd med den räddningen eftersom jag i sista sekunden fick fatt i hans öron – opsss !

 

Idag har vi också kört lite släde 🙂

 

 

Neo kör en-spann i drygt 1 km! Så himla duktig!!

 

 

Fler bilder finns i galleriet!

4 reaktioner på ”Tordag :D”

  1. Gaah! 😀 Härliga bilder! Är det där spåret som finns i Ulvsby? Det såg himla jämnt och O-backigt ut, vilket kan passa ovan skidåkare och galen aussie ganska bra skulle jag tro! 😉 .. Vart brukar du utgå ifrån när du börjar köra?

    1. Det är spåret som går på klarälvsbanan ja! Väldigt raaaaakt och obackigt! Jag brukar starta i Ulvsbyn, ligger ju bara några minuters körväg ifrån mig! (kör in till vänster efter infarten till Ulvsbyns smådjursklinik, vid fotbollsplanerna, följ vägen och tada – pöörfekt för drag!)

Kommentarer är stängda.