Träning i Hällefors

Idag var det egentligen meningen att vi skulle köra en slädtävling men så blev det dessvärre inte då slädhundsklassen ställdes in och tävlingen blev enbart för nordiska åkare. Men jag, Timmie och Ebbe åkte dit ändå och tränade på spåren efter att tävlingen var slut, med oss i spåret hade vi Gunilla och hennes Hoffe/munsterländer-spann 🙂

946168_10153905989858594_4867350642143275557_n 12417599_10153905989843594_508022786064661803_nfoto: Pentti J

 

Banan inte pistad utan bara plattad men det gick supert att köra på även om det var lite puckligt här och var. Helt klart en bana som jag hoppas att de arrangerar fler snötävlingar på och då också i slädhundsstil! Det gick dock lite tungt vilket vi nog kan tacka mildvädret för, när jag åkte hemifrån i morse hade vi +2 grader och töandet är ett faktum. Banan var den samma som man kör barmarkstävlingen på så ni som kört där på hösten vet att banan är både kuperad och kurvig, vilket slädhundsbanorna inte brukar vara 😀 Så det gäller att hålla tungan rätt i mun! Och det gjorde jag ganska så bra måste jag säga! Förutom vid två tillfällen, båda i nedförsbackar där jag totalt missade att vara med på bromsen. Första gången gick det bra ändå och jag kunde rädda upp det hela genom att springa bredvid släden när den höll på att fara av spåret. Andra gången, ja då vet jag inte vad jag tänkte på men fick då se snön på nära håll.

 

Nåväl, ingen skada skedd! Jag köpte en ny släde för ett par veckor sedan och detta var första gången jag körde den. Den skiljer sig inte nämnvärt från min förra förutom att jag upplever att den här är lite mjukare. Min förra hade jag kört med i många år så att jag lärt känna den och visste hur den svarade på mina justeringar, och den nya släden svarar lite annorlunda. Men, det är väl förhoppningsvis bara en vanesak! Tur för mig att jag har två tävlingar på mig att lära mig att köra den innan det är dags för SM 😉 Som  synes på filmen så måste jag också hitta ett bättre ställe att fästa mina GoPro på tills dess..

Skäggen tuggade på fint i spåret och sprang med hyfsat bra fart ändå tycker jag. Hade kanske önskat lite mer kräm från dem men med tanke på tiderna som de nordiska åkarna hade så är jag väldigt nöjd med pojkarnas insats! De var lite osäkra när vi kom in på målområdet vilket jag gissar beror på att målgången på barmarkstävlingen inte har samma sträckning som det var på tävlingen idag, men de tog ju kommandona fint och kom runt å in i mål där de fick gosa med domaren som dömde den nordiska tävlingen!

 

Nästa helg är det tävling utanför Torsby som jag verkligen hoppas ska bli av. Det ska vara plusgrader nästan hela veckan vilket kan ställa till det, men vi håller tummarna!

2 reaktioner på ”Träning i Hällefors”

    1. Den modellen som jag har ligger på runt 14.000 kr helt ny, begagnad kan man hitta för ett par tusen kr billigare 🙂

Kommentarer är stängda.