Träning i Hällefors

Det blev träning i Hällefors idag, husse åker till Stockholm först imon så jag kunde åka iväg ett par timmar och fokusera helt på vovvarna.

Planen för dagen för team 2,5-hund var dels att köra canicross-banan på 2,6 km ett par gånger med ett par minuters paus mellan, en form av intervallträning alltså. Andra delen av träningsplanen var att ha fullt fokus rätt in i mål och att inte gena till parkeringen, vilket Timmie gärna gör för att på så sätt komma till bilen fortare. Så, 10 meter efter mållinjen ställde jag vår matkorg samt deras bollar.

Resultatet blev:

  • Varv 1: 2,6 km
  • Varv 2: 2,6 km
  • Varv 3: 1,5 km

  
Fart var det inget fel på, de gick fortare än när vi körde samma bana i Hällefors för 3 veckor sedan trots att banan nu bitvis var tung av gegga. Planen att köra rätt in över mållinjen gick som smort! Första gången var det lite vimsigt men gång 2 och 3 var det full galopp och rakt in i mål! 

Träning ger färdighet!

Hasse lyckades fånga oss på film! Tredje varvet vid mål, där vi tidigare haft lite problem med att Timmie vill gena. Men inte nu längre 😀 https://instagram.com/p/8JNRkPtl9L/
  

Vid regnbågens slut sägs det finnas en gryta med guld. Men under regnbågen finns Riesen-ägare! Och det måste ju vara en bättre skatt 😉