Träning pågår…

…inför kommande tävling samt SM!

 

Liam väntar på sin tur vid vagnen

 

Den här veckan är det uppladdning för diverse tävlingar som har gällt! Grabbarna har fått träna mycket start- och stopp med sele/kedjor för att förhoppningsvis få en bra dragteknik inför kommande tävlingar. Vi skulle behöva mer mängdträning på riktigt vagn men man får göra det bästa utav det man har! I måndags tog vi oss en tur med kedjorna ute på sörmon för att sedan avsluta med att gå upp å ner i sandgropen – med kedjor. Fy fasiken, det var tungt! Även för mig som inte hade kedjor att dra upp…

 

 

Uppe på sandgropens topp

 

I tisdags åkte jag och Emilia upp till Torsby för att träna lite vagn tillsammans med några ifrån SWB-Värmland.  För Liams del var det fokus samt dragteknik som stod på agendan och han skötte sig strålande! Trots att det var nya hundar runt, och även framför banan, så var han fokuserad och drog med bra teknik. Bilder från den dagen finns i galleriet! Igår var det sök som stod på schemat, åkte en sväng till Sörmon innan för att träna lite dw samt start/stopp träning, Liam ger allt trots 50 kg kedja bakom sig och drog rakt å fokuserat! Tanken var att Skägget skulle vara lite trött inför söket men icke då, det var fullt ös som gällde. Brukar alltid köra lång ruta med Liam för att hela tiden puscha hans mentala uthållighet men igår fick han bara 5 skick och sen var träningen över för hans del, ibland är det ju faktiskt bra att sluta trots att hundarna inte är trötta så att suget blir ännu större!

 Kvällen avslutades på Max tillsammans med Marie där vi åt skräpmat å snackade strunt 🙂

 

 

Från och med idag så har grabbarna vila inför helgen som delvis ska spenderas i Årjäng (för träning samt valpmys) och delvis i Norge där vi ska tävla WP!

5 reaktioner på ”Träning pågår…”

  1. Fortfarande lika duktiga som vanligt! 😀

    Jo, jag tänkte höra med dig, Liams sele/selar. Vart köpte du hans WP-sele och hur mycket kostade den? Och när du har cyklat med honom (och i övrigt) använder du samma sele då, eller är det en annan sele? Blir mer och mer sugen på att börja låta Joppan testa på att dra lite och nu i höst om jag kan skramla ihop pengar, så funderar jag på att investera i lite nytt till grabben. 😀

  2. Tack för den mycket trevliga dagen! 🙂
    Liam är grym.. snart kanske min tösabit också når samma skicklighet som han i WP, man kan ju hoppas iallafall 😀 LYCKA TILL nu i Norge och ha det så kul därborta!

  3. Det kommer bli fullt ös medvetslös hemma hos er framöver då med andra ord! Mer ös än vanligt 🙂 ..men du har ju två brorsor som kan vara med och hjälpa till 😉 .. Din tanke om uthålligheten tror jag stämmer in jättebra så konditionsträning är prio 1 på träningsschemat framöver. Hur går skyddsträningen för er? Var ett tag sedan jag var med och kikade på klubben.

Kommentarer är stängda.