Träningsträff i Hällefors

Efter att ha funderat på det många gånger så kom vi idag iväg till Hällefors för att vara med på Hällefors bks träningskväll! Detta eftersom jag har en väldigt snäll sambo och en väldigt snäll svärfar som kunde tänka sig att åka lite senare till Stockholm, där de jobbar, så att jag kunde lämna Moa hemma och koncentrera mig helt på vovvarna för nån timme.

 

Tanken med kvällens träning var att få lite mer tävlingsmässig träning med Timmie, Ebbe och Nikki framför trehjulingen, än vad vi annars kör då vi i princip alltid träna själva. Det var även ett litet test för att se vart hundarna ligger i träningen vilken inte riktigt har blivit som jag önskat inför den här säsongen. Jag hade hoppats på att hundarna hade fått betydligt mer tung träning fram tills nu men vädret har ställt till det lite för oss, eller ja inte bara för oss utan för många draghundsförare som liksom jag inte kör tunga pass, eller sina hundar öht, när det är varmt.

 

Träningsupplägget blev två rundor på 2,6 km. Alltså först ett varv 2,6 km, sen 5 minuters promenad och lite vatten innan det var dags för nästa varv på 2,6 km. Att det inte blev längre beror på att jag faktiskt körde fel första varvet.. Men men, det blev en riktigt bra träning ändå trots den något korta distansen! Lite kul för hundarna också att köra kort 🙂

11949146_10153266919154139_4672813627266623382_n

Jag måste säga att jag vart väldigt positivt överraskad! Hundarna krigade på bra och höll ett bra tempo! De gick ner i tempo i uppförsbackarna, Ebbe gick till och med ner i trav i nån backe men det var förväntat då de inte haft fått den backträning som de egentligen skulle behövt för att orka galoppera hela vägen upp. Ebbe jobbade på bra som wheelhund även om jag fick några tugg i nacklinan. Timmie tog kommandona helt klockrent som han brukar, underbara hund! Han är verkligen en fröjd att köra! Nikki springer med lätthet lika fort som skäggen, tänk att en så liten hund kan springa så fort! Det är kul att se hur de lägger in en extra växel så fort det blir lite ”tävling” över situationen. Det är inte så att de går dåligt på träning men ja, det blir allt lite mer kräm i dem på tävling! Lite mer fokus, lite snabbare på att ta kommandon, lite mer spring i benen och de pressar sig själva lite mer. De är väl precis som jag, de gillar att tävla 😉

Snitthastigheten blev 27 km/h med en topphastighet på 35 km/h och andra varvet kördes 5 sekunder snabbare än första! Kan säga att jag nog ska ta mig en funderare på om man inte ska köpa sig en downhill-hjälm för man har inte mycket att säga till om när man står på trehjulingen. Man åker liksom bara med och kraschar man så lär man ju krascha ordentligt! Ryggskyddet hade jag med, men det låg så fint i bilen medan jag körde och där gör det ju ingen nytta! Skärpning på mig.

 

Trötta och nöjda ligger nu hundarna och sover gott i sina bäddar. Extra gott sover nog Nikki som råkade få Liams matskål vid kvällsmatningen… Man kanske är lite trött ändå? Nåväl, som tur är så skiljer det faktiskt inte så mycket i mängd mellan deras två portioner 🙂