Tre hundar – en förare

Vaknade i morse och var grymt sugen på att köra sök! Eftersom alla andra jobbar och övriga inte ställde upp så fick jag istället pröva en ny grej, sök på föremål istället för människor. Då Liam ändå inte går sbk-räddningen längre så är ju inte det ett problem (i övriga räddningsutbildningar så ska hunden markera på föremål eftersom de kan vara ifrån den borttappade personen, dock inte i sbk’s utbildning).

 

Sagt och gjort! Först ut var Neo som idag fick träna på att inte plocka fast-rullen utan att ta lösrullen på jackan som låg utplacerad. Framgång! Inte en endaste gång plockade han fastrullen utan tog lösrullen 😀 15 minuter blev det för honom och eftersom vi var i hamnen så kunde jag dessutom träna på raka å långa skick!

Liam fick först tre ”figgar” ganska nära varandra, alla dolda eller höga eftersom han annars apportera in grejen till mig. Först var han lite fundersam när han såg att det var en jacka som hängde uppe på en båt. – Ska jag verkligen markera den? Efter ett ”ja, det är rätt!” så skallade han som vanligt 😀 Därefter så fick han ett stort tomsök med fokus på dirigering och till sist hittade han väskan med bollen i – efter 40 minuter så var det en jättelycklig riesen som tuggade boll till bilen!

 

 

Efter att knoppen fått jobba så var det kroppens tur! Ut i skogen för en timme i lössnö, sjukt hur mycket det tar på mina lår! 20 minuters skritt-träning och sedan lösa så att de kunde härja sig trötta!

 

Timmie har också fått sitt idag! Först fick han valla området och han var naturligtvis med under snöpromenaden fast fick gå lös i sin egna takt hela tiden. För hans del så avslutades dagen med ett ipo-spår, 100 steg som han klarade utmärkt. Förutom vid två-tre steg där det låg en liten bit hästbajs. Hästbajs ska man akta sig för, matte blir arg om man nosar på dem så det är bäst att hålla avståndet till dem! Duktig Timmie 😀

 

hundarna är trötta och jag är nöjd. 

En reaktion på ”Tre hundar – en förare”

  1. Japp, jag ska till MyDog. LÖrdag mest trolig, men kanske söndag också då… isf tittar jag förbi Riesenmontern!!

Kommentarer är stängda.