Trevliga mejl och paket!

Igår kväll fick jag bara trevliga mejl och brev skickat till mig! Först kom Liams sele från ManMat som är ställbar i ryggen, det är alltså samma sele som Timmies blåa men i en större storlek! Selen går att ställa i ryggen så att den inte trycker på höfterna, den blir alltså något mellating mellan en nome-sele och en halvnome-sele. När Liam går i spannet så har han en wheel-dog-sele som är mix mellan en nome-sele och en wp-sele (mycket termer känner jag nu…). Ska ta en kväll och fotografera alla mina olika selar så att ni får förstår skillnaden mellan modellerna!


(c) Mari Moisala

Sen fick jag ett annat mycket trevligt paket från Lovisa på 4fota.se nämligen en målning på Timmie! När jag anmälde mig till SM i pulka lång så var jag inte alls säker på att vi skulle fixa tiden för att få sista certet och som en sporre så sa Lovisa att hon skulle måla av Timmie om vi fixade championatet. Och det gjorde vi ju!

Målningen ska ramas in och hängas upp i hallen så att alla som kommer hem till oss ser Lovisas underbara tavla! Tusen tusen tack!!

En annan trevlig sak som jag fick reda på via mejl är att en tik i Finland som ska paras med Timmie äntligen har börjat löpa! Som vi har väntat 😀 Tiken är en sportig fröken med fart under tassarna och en välutvecklad sök-nos. Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag skulle göra med en ev avkomma, ta en eller inte ta en? Tik eller hane isf? För helt ärligt så finns det knappt en handfull uppfödare i Sverige vars linjer som jag kan tänka mig att ta en hund ifrån och antalet linjer som jag absolut inte vill ha ifrån växer sig tyvärr bara större tack vare allergier och tass-problem. Men det är dessvärre helt fel tid för mig att skaffa en till riesen, jag och Timmie har en del kvar att göra tillsammans och projektet att bygga ett spann ligger längre fram i tiden. Men jag vill å andra sidan inte gå miste om den här kombinationen då det är den enda jag tackat ja till av de förslag vi fått och jag tror att det skulle kunna bli riktigt, riktigt bra hundar! Nu har det löst sig bra ändå, det blir därför en tik som ska ut på foder hos några vänner som jag litar på och som jag tycker har en sund inställning till träning och vardag med hund 🙂 Då kan jag ha kvar kakan och äta upp den samtidigt! Så nu ska allt ”bara” gå som det är planerat och sen pluppar det förhoppningsvis ut en massa mini-timmies till sommaren! Alla som sysslar med avel vet att det är mycket som ska klaffa och mycket som kan gå fel när det gäller valpplaner. Så nu håller vi bara tummarna och tassar vi har!

Timmie 7 veckor gammal

8 reaktioner på ”Trevliga mejl och paket!”

  1. Hej!! Tyckte det var intressant att du skrev att knappt finns en handfull uppfödare i Sverige du skulle vilka ta Riesen från. Jag undrar om du vill dela med dig vilka du skulle kunna ta valp ifrån?

  2. Åh vad kul och roligt att det gick att lösa med tiken! 🙂 Nu håller vi tummar och tassar att allting skall gå vägen. Vi bara går här och väntar på att Myran skall komma igång med sitt löp så här också kan börja hända lite grejer 😉
    Helt otroligt fin målning, trodde först att det var ett foto då jag tittade snabbt.

  3. Åhh! Vi håller tassar och tår för en bra parning! Mycket fin målning, ska kika in på hennes sida.

  4. Va spännande med parningen! Jag hjälper till att hålla tummarna. Superfin tavla oxå!

  5. Lycka till med parningen! Ska tiken komma till dig från Finland eller åker du dit? Så det blir ingen till hund ännu på ett tag?!

Kommentarer är stängda.