Tur att man har lydiga hundar

Igår jobbade jag 12 timmar vilket gjorde att jag hade med mig alla hundarna till jobbet. När jag stod nere vid garaget för att lasta in hundar och prylar så hör jag hur någon står och visslar, ropar och lockar på hundarna, på andra sidan stora vägen!! Där står jag med fem hundar varav fyra inte är kopplade och någon, såg inte vem det var, tycker det är helt okej att stå 100 meter bort på andra sidan en trafikerad väg och ropa på mina hundar..?! Undra hur man tänker…

Iallefall så stod hundarna snällt i kö och väntade på att bli inlastade i sina burar och brydde sig inte om lockropen. Som tur var! Vågar knappt tänka på vad som kunde hänt om de stuckit och nån av timmerbilarna eller mattransporterna dundrat förbi!

I morse var de så där duktiga igen då Ebbe på morgonpromenaden upptäckte två rådjur som stod och betade i godan ro, bara 20 meter från stigen i jämnhöjd med mig! Om Ebbe inte hade sett dem och skällt så hade jag aldrig sett dem utan lugnt gått vidare. När Ebbe skällde så blev de naturligtvis rädda och började springa ifrån oss, och ganska så snabbt så slog jakten in hos Ebbe, Timmie, Nikki och Neo. Liam stod och käkade rådjursbajs 20 meter in i skogen på andra sidan stigen och var fullt fokuserad på det. Äckelhund.

Iallefall. Jakthundarna hann komma drygt 10 meter innan min hjärna kopplade att, ja just de ja, jag kanske ska kalla in dem för så här får man ju inte bete sig! Så jag ropar på dem, och vad tror ni händer?

Fyra hundar vänder på en femöring och kommer kutande till mig 😀 Grymt duktiga vovvar!! Hade naturligtvis ingen gotta med mig ut utan de fick stor belöning i form av snöbollskrig istället!

20140315-125258.jpg
Duktiga flocken!!

En reaktion på ”Tur att man har lydiga hundar”

  1. Va kul att dina hundar är så lydiga o duktiga! Vad tycker du om zero DC selen på timmie? B fick en i jul och njaaa, det känns som att den hindrar hans framben att sträcka ut bogbladet helt :/

Kommentarer är stängda.