Tvåspann och mörkersök

Igår gjorde vi faktiskt även annat än att enbart störa oss på varg vs ren-debatten, jag skrev på morgonen klart min hemtenta – duktiga mig – så att vi på förmiddagen kunde åka iväg för att köra drag med gott samvete! Körde tvåspann hela turen och båda grabbarna jobbade fint i selarna, Neo börjar verkligen få pejl på det här! Båda kunde sitta fint i starten och vänta medan matte försöker få kontroll på skidor, stavar och linor – ett riktigt spektakel, tro mig! – och båda drar iväg som skott på startkommando! 😀 Så jäkla roligt!!

 

Idag har varit liten av en slappardag, sånt ska man tydligen må bra av ibland 😉 1 ½ timmes morgon promenad där större delen av den gick off-road igenom oplogad terräng och iallefall jag var helt slut när vi kom hem, grabbarna hade nog en annan åsikt. Men efter den kraftansträngningen så spenderades dagen i soffan framför tv-spel och med en påse chips – muma!

 

 

Medan vissa spenderar fredagskvällen på krogen eller mysandes i soffan så spenderade vi den i en småbåtshamn där vi körde sök i mörket. Liam var supertaggad, det var som om han hade sovit i en hel vecka! Han sprang som en jävla idiot från början till slut och hann säkert söka av hamnen minst tre gånger men, till skillnad från förr så var det inte bara mycket ben, det var även mycket hjärna!  Woho! Framsteg!! Även om han sprang flera hundra meter rakt ut så han kom (!) på första inkallningen även om han ibland hade svårt lokalisera vart jag, eller han, var någonstans. Riktigt lyckad träning där den kraftiga vinden gjorde att man fick ett snyggt vindarbete.

 

Och eftersom man inte kan köra sök själv så borde det ju betyda att det finns andra som inte heller har något annat för sig på en fredagkväll än att träna hund? 😉 😀

 

 

6 reaktioner på ”Tvåspann och mörkersök”

 1. Heja Heja! Så flitiga ni är! Det är ju knappt så man behöver träna själv längre, det räcker med att gå in här och läsa för att bli trött numera. 😉

  Ha en fin helg nu!

 2. Äsch, även om det är skoj att gå ut och festa och så ibland så tycker jag inte att det är lika superkul att gå ut och flänga. Helgerna är mina och Joppe’s helt enkelt. 😀

  Sv: Tackar! 😛
  Jag hade samma problem när jag bodde i Gislaved. Försökte att få med någon att träna, men antingen hade ingen råd eller så hade de inte tid. Nu hade jag tur som hittade en ”likasinnad”, så då var det bara att passa på nu när man fick in lite mer pengar. 😀

 3. Vad är en kväll i hamnen, den kan ju vara långtråkig och trist och.. alldeles alldeles Uuunderbar!
  Tycker det låter som en perfekt spenderad fredagskväll! 😀
  Hur går det att köra tandemdrag med en jätte och en pygmé? Vilken fart kör du i? Jag har provat att cykla med båda jyckarna (blir mer sen när Fendi är röntgad) och när Inja galopperar har Fendi precis börjat sträcka benen i travet liksom

 4. Kopplade påvis var länge sedan jag orkade med, han får springa fritt och jag efter… men jag ramlar ändå 😉

  När jag började med söket och körde vindövningar var väl Loke ett halvår eller så, och redan då drog han ikull mig. Nu kanske jag har lite mer ordning men inte är det mycket! 😀

 5. Träna sök är ju en utmärkt fredagsaktivitet! Dessutom var vi ju hemma flera timmar innan ”läggdags”! =)

Kommentarer är stängda.