UHP EWP2 Deen’s Palle

Är numera Liams namn efter att han blev godkänt på uthållighetsprovet idag. För en hund som springer ett antal mil i högt tempo per vecka så var det, rent fysiskt, ingen utmaning däremot psykiskt påfrestande. Att springa bredvid cykeln ska man göra snabbt enligt Liam, fullt ös annars får det vara! Medan de andra, dvs 7 schäfrar, snällt lunkade på så har Liam dragit mig den två mil långa rundan – i ett helt vanligt halsband – för jag har inte tagit ett tramptag 🙂

 

Neo fick komma ut och träna lite lydnad medan deltagarna till BH-provet samlades. Var en del imponerade ansikten när långörat kom i full fart på inkallning för att sätta sig klockrent framför mig och sedan till fotposition ”jäklar vilken fart han har, kolla öronen!”

 

 

Körde sök igår, bara att konstatera att Neos inlärningskurva har planat ut lite, grunda slag och inte raka skick. Bara att backa i träningen och vänta på att vi tar nästa steg uppåt i trappan! Liam fick träna lite sök under skott, vid första skottet var gjorde han en kontroll för att sedan vara helt oberörd, inte ens när skytten stod 20 m ifrån honom saktade han ner på tempot eller hade uppehåll i skallet! Imorse var vi åter igen på jaktskytteklubben och tränade uppletande bredvid deras parkering medan de hade tävling, inte heller där hade han någon reaktion på skotten.

 

Efter 6 timmar igår i skogen var det två trötta, och något svettiga samt illa luktande hundförare som ockuperade Sannas soffa med pizza, cola och godis! Även matte behöver få belöning ibland 😉

4 reaktioner på ”UHP EWP2 Deen’s Palle”

  1. Grattis till att ni klarade uthållighetsprovet. är det ett prov som ett delmoment inför räddning? Vad innehåller ett sånt prov? Ska du inte tävla bruks med neo?

Kommentarer är stängda.