Underbart väder, då måste man ut!

Hade egentligen tänkt att plugga hela dagen men det gick bara i tre timmar, sen var jag tvungen att gå ut! Packade in hundarna i riesenriden och styrde mot Forshaga för att åka lite skidor i solen 🙂 Över 1 ½ timme i klassiska spår blev det där Liam drog och Neo sprang lös. Eller lös och lös, han sprang vid min sida eller bakom mig utan koppel på sig och fick ibland tillstånd att springa före eller bredvid Liam.

 

 Dålig mobilbild, men dock en bild!

 

 

Turen började dåligt och slutade dåligt men däremellan var det riktigt härligt 🙂 Strålande sol, ett par minusgrader och fågelkvitter.

Det började med att Neo tjuvstartade (ska inte spaniels vara mjuka och ta åt sig att tillsägelser?! Han har helt klart umgåtts för mycket med ett par brukshundar, no names…) och jag hade snurrat kopplet runt två fingrar när de drog iväg, japp – aj fan! åkte resten utav turen med noll känsel i lång- och ringfinger på vänster hand, de går att böja så de är ju inte brötna men har bara delvis känsel och de har börjat svullna och bli blå 🙂 Mötte massor av trevliga människor och grabbarna skötte sig fint och sprang bredvid mig vid omkörningar. Sen till slutet då, jag har blivit varnad men ännu inte blivit utskälld pga att jag har med mig hundarna när jag åker skidor – tills idag dvs.

 

Mötte en gubbe och herrejävlar vilken utskällning jag fick!! Gubben var helt blodröd i ansiktet där han stod och skrek så att saliven flög medan han berättade vilken idiot jag var som körde mina hundar och dessutom hade en hund lös, speciellt nu när Länsstyrelsen förbjudit alla lösspringade hundar i skogen (?) Om han nånsin skulle se mig eller hundarna i skogen så skulle han göra både det ena och det andra med oss, slutresultatet för oss hade varit en enkel biljett till kyrkogården. Att ens försöka resonera med en sån person är helt omöjligt och varje gång jag öppnade munnen så skrek han ännu högre. Sånt beteende gör att jag tänder på alla cylindrar samtidigt (sådan hund sådan  matte?) men tur för honom att jag höll mig lugn, för så länge jag är lugn så är Liam lugn. Hade jag däremot brusat upp och känt mig hotad så hade gubben fått reda på varför man säger att en riesen går in i döden för sin ägare, å ja, jag har fått det bekräftat att Liam inte har några problem att skydda flocken om det så behövs. Som sagt, gubben behövde inte se, eller känna, varför det talesättet finns.

 

 

Men, för det första, Neo sticker inte på vilt, inte heller frispårar han vilt och han skulle aldrig komma på tanken att vara ifrån mig mer än 30-40 m. Sen hade jag faktiskt med mig visselpipan utifall att vi träffade på nåt rådjur runt krönet så att jag kunde stanna dom. Nu stannar båda två visserligen på ett panikartat ”stanna” men när visselpipan ljuder så åker röva ner i backen direkt. För det andra så har jag pratat med de som kör upp spåren, flera gånger, och de har själva hund och i de här spåren får alla köra, med skidor eller utan, med hund eller utan! För det tredje, så har länsstyrelsen i Värmland inte gått ut med något förbud mot lösa hundar i skogen. Därmot har andra länsstyrelser i landet gjordet det, men inte då mot alla lösspringade hundar utan enbart mot jakt med drivande hund! Inte heller är det strikt koppeltvång mellan 1 mars – 20 augusti, som gubben påstod, men om man har sin hund lös så ska den vara under extra uppsikt och under sån kontroll att den aldrig har minsta chans att störa vilt- vilket nog alla vet – men det är en jävla skillnad på att springa lös vind för våg och att springa lös bredvid eller bakom mig i skidpåret!

Så ha, gubbjävel, jag  har fanimej paragraferna på min sida!

 

 

Usch vad jag tröttnat på dessa surfittor till gubbar som vet bäst, att komma där som ung tjej och tro att man kan något är inte populärt! Inte nog att man måste kämpa emot dom i räddningen, nu måste man slåss emot dom i skidspåren också – suck! Igår träffade jag däremot två trevliga och vänliga människor som hjälpte mig att få upp bilen från den håla som den stod i pga att snön under bilen smält – tusen tack! Tur att det går två trevliga kvinnor på varje rövhål till gubbe man möter, annars hade man ju börjat tvivla på mänskligheten…

 

 

Till något trevligare, en film 🙂 Av naturliga skäl blev det inget filmat de första 30 minutrarna, att försöka hålla balansen i fullt ös medvetlös är tillräckligt svårt utan en kamera i ena handen!

En reaktion på ”Underbart väder, då måste man ut!”

  1. Grattis till jobbet!!!

    Strunta i alla sura gubbar som har åsikter om allt – de finns överallt – både med och utan kjol *ler*. Om det händer en gång till så kan du alltid le o säga ” men Guuud va söt du är när du brusar upp, lilla vännen” *skrattar*. Kram

Kommentarer är stängda.