Upp och ner

Gårdagens träning:
Slädtur på drygt 6 km. Ebbe sprang 1+2 km (1 km på frånsträckan, 2 km på hemsträckan). De var såååå duktiga! De jobbade sjukt bra faktiskt, så där så att man aldrig ville att det skulle ta slut!

20140228-123505.jpg
Nikki fick gå i led första sträckan med Liam men efter backträningen, där Ebbe gick lös, fick Liam flytta bak och Neo fram!

20140228-123651.jpg

Idag gick det inte fullt lika bra. Körde 4 km och Ebbe gick 1+2 idag med. När Ebbe sprang lös så var han en riktigt pain-in-the-ass och var på de andra hundarna heela tiden. Jag är fortfarande förkyld, hostig och febrig så efter att ha skrikigt på honom ett antal gånger, och i min hjärna beställt hem ett elhalsband med fjärrkontroll, så fick jag nog och satte honom i släden. Vilken han naturligtvis inte alls uppskattade! Så i ett par 100 m hade jag en helikopter-Riesen i släden som jag höll med ena handen samtidigt som jag försökte styra släden med andra. Neo tyckte det var väldigt obehagligt och började sacka vilket gjorde att det blev lintrassel och stopp, typ för femte gången sen Ebbe fick springa lös. Och ungefär där tog mitt tålamod helt slut. Så jag hoppa av släden och gick bort en bit för att räkna till 10 och andas, många gånger.

efter ett par minuter gick jag tillbaka till spannet, selade in Ebbe-jäveln och sa att nu sköter ni er och springer ordentligt hela vägen hem. Vilket de gjorde, bra tempo, sträcka linor och de lyssnade på alla kommandon. De gick iallefall jättebra hem och väl hemma tränade vi på att ligga selade framför släden, vilket också gick jättebra till och med för Liam som annars börjar skälla så fort vi stannar.

20140228-130103.jpg

2 reaktioner på ”Upp och ner”

    1. Nej, Liam och Neo har inte samma toppfart som de andra så när jag kör dem i spann så står jag och bromsar tills dess att jag kommer till uppförsbackarna eller tills dess att de andra går ner i tempo 🙂 men Nikki håller samma fart som Ebbe och Timmie utan problem. Ebbe får dock inte dra så lång, tungt eller i hög hastighet än, han är lite för ung och slarvig i kroppen än.

Kommentarer är stängda.