Upp som en sol och ner som en pannkaka?

Spanade in på hunddata idag för att kolla om Neos höft- och armbågsresultat hade kommit, fan va gött det kändes..

 

HD: A
AD: UA

 

 

Åh va skönt med en frisk cocker tänker ni nu då? Nja, riktigt så är det inte… När Neo röntgades förra veckan gjordes även en veterinärbesiktning, då det krävdes utav försäkringsbolaget, där det upptäcktes att han har en lindrig patella luxation på båda knän. Det är ju inte säkert att Neo får några problem utav detta även om jag förstått att många opererar i förebyggande syfte och att många får opereras som äldre. Även om felet sitter i knät så får många problem med höfter och rygg då steget blir annorlunda och därmed belastar hunden på ett annat sätt. Att Neo är fri på både höfter och armbågar känns väldigt skönt och kastar dessutom betydligt mer ljus på hans framtid.

 

Jag visste att jag tog en risk när jag köpte en cocker då jag knappt känner nån cocker som inte har några kroppsliga problem. Köper man en utställningsavlad cocker har man både risken för att man får en sjuk hund plus den överhängade risken att hunden inte har någon arbetsmotor, och en soffprydnad är inget jag vill ha. Den ”enda” risken med att jaktcocker är just att man faktiskt kan få en sjuk hund, däremot att man i princip garanterad en hund med arbetsmotor och sammarbetsvilja.

 

 

Ja ja, shit happends. Veterinären gav oss inga restriktioner utan rådde oss att fortsätta med all den träning och fysträning som vi håller på med, att ha en välmusklad och stark hund förbättrar bara framtidsutsikterna för PL.  Att låta en sån här hund leva ett mindre aktivt liv är djurplågeri och jag tror inte ens att det är möjligt, jag skulle iallefall inte stå ut med en understimulerad Neo… 

 

Racercockern gick som en dröm i söket idag och trots att det var en, för honom, jobbig ruta så var det fullt ös medvetslös från början till slutet ett par hundra meter senare! Han visade upp sina kamphundsinstinkter och fick ett nytt smeknamn: Cockpit 😀 Liam fick vara vallningshund tillsammans med en schäfertik på 13 månader, gissa om han var i himmelriket? Senare fick han även göra uppletande och gå ett kort grusspår (ej IPO-spår) vilket gick galant, riktigt impad av att han faktiskt spårade!! Tre års spåruppehåll är kanske receptet på framgång?

 

8 reaktioner på ”Upp som en sol och ner som en pannkaka?”

 1. Skönt med hd och ad friskt. Mindre skönt med Neos knän… Jag håller tummarna för att han inte ska känna av det något, och få leva ett lååångt och härligt liv!

 2. Så skönt att han var fri!det är så tråkigt att rasen har såna hälsoproblem….hoppas allt är fint fi saknar er så himla mycket!!

 3. Skönt att höfter och armbågar var bra men mindre roligt att knäna var sämre.

  Du har så rätt i att det inte är okej att låta hundarna bli mindre aktiva pga defekter de har. Hellre att de får vara aktiva och glada och kanske få ett kortare liv än att de ska bli jättegamla men aldrig fått göra något.

 4. Grattis till fria armbågar o höfter! 🙂

  Vad kul att du kan tänka dig att vara med på uppvisningen i Karlskoga. Och yes, det blir samma upplägg som i Hallsberg. Du är med så länge du kan helt enkelt. Jag återkommer när jag har mer info… 😉

  ps. jag hoppades på att mina kommentarer kom fram men på många bloggar brukar det stå att kommentaren först skall godkännas och det har jag inte sett… så det var därför jag fick för mig att du kanske inte får dem… 😉

 5. vad skönt att han inte hade nå fel på höfter och armbågar iaf! För oss har söket gått ner i en svacka, förut har vi kört på minnesbilder men har nu börjat utan, Elton springer ut och, ja, springer runt som en tok hit och dit. Sen kommer han snabbt tillbaka när han inte hittar figgen. Men jag hoppas att det bara handlar om en inlärningsfas att han måste fatta att koppla på näsan och och inte bara tokspringa.

Kommentarer är stängda.