Ut och Stopp!

Morgonpromenad i minus 17 grader, man är inte så kaxig när det bildas frost på ögonfransarna efter tio minuters utevistelse 😉

 

 

Då Liam och jag ska åka längdskidor i eftermiddag tillsammans med Karin så fick dagens morgonpromenad innehålla Neo relaterad träning. Vi tränar inkallning och stoppsignal på visselpipa varje gång vi går promenad i skogen, vilket är varje dag, men idag blev det lite mer strukturerad träning.

 

Hittade en plogad parkering som låg lite off, för det är nämligen inte alla som uppskattar att man kl 9 på morgonen tränar med en högljud visselpipa 😀 Ställde ut två skålar med en godis bit i varje där vi kunde träna ”ut” och sedan även stoppsignal. Neo har inga problem att sätta sig om han är nära mig men så fort det blir lite avstånd, typ 3-4 m, så vill han gärna gå till mig och sedan sätta sig. Nu blir det alltså först att springa rakt fram till skålen, äta godisen, stoppsignal kommer, Neo sitter och matte kommer med belöning! Vill egentligen inte köra med matskålar då jag vill ha upp nosen ifrån backen men just nu går det inte att köra med belöningspinnarna, där jag får ned dem i marken är det för mycket snö för att Neo ska springa, och där Neo kan springa där finns det ingen snö att få ned pinnarna i!

 
Springa ut!

 

Sen sitta på signal!

 

Sen har Neo kommit i spökåldern, suck. Igår var det en hotfull ketcupflaska som satte skräck i långörat och i förrgår var det den extremt farliga utbytesstudenten som bor granne med oss. Helt plötsligt är svalen (eller trappuppgång enligt vissa) dödens tunnel och hissen är Satans påfund! Grymt irriterande då jag inte har lust och stå i minus 20 å frysa för att låta honom själv inse att den röda ketcupflaskan inte kommer att döda honom samtidigt som det är lite gulligt korkat 😉 Liams största fiende under hans korta spökålder var papperskorgar, de var ena lömska saker…

 

 

Sydde en prototyp av fleecesockarna igår, hade bara en söm kvar i karborren när nålen gick av.. Satan i gatan vad trött jag blir! Nu måste jag köpa en ny nål också, kanske hade det varit billigare att beställa sockarna ändå?  Fast det hade ju inte varit lika roligt! 😀 En nomesele till Neo är iallefall beställd och nästa projekt för symaskien är att omvandla min gamla sovsäck till två hundsäckar inför våren och sommarens äventyr!

3 reaktioner på ”Ut och Stopp!”

  1. Grattis – snart klar alltså med ”tofflorna”. Vi har skidat och hälsporren mår %¤%%&%%¤=(&#” – SKIT! 110cm snö och ”hänvisad till plogade vägar” ////&&%% – ATTANS – så igår tog vi skogen ändå – inte smart… snön gick strax under knäna alt halva låret =0 – Lyra slet och valde att gå bakom – inte så själv valt annars.. en 15-20 min skogtur tog nu 50min!!! Skogsök finns inte här kan jag säga! För att inte tala om högrisken att få nått träd i hövet´ – Idag; plogade vägar… =) Ha D!/ELL

  2. Jag har oxå problem med att få till stoppsignal på håll. När han är hos mig funkar det utmärkt men annars vill han komma till mig och sätta sig. Såklart hann jag ju läsa att man ska lära in stoppsignal först och inkallning sen efter att jag har gjort tvärtom. Hade kanske varit enklare om inte pipan förknippades med att komma till matte i 110 knyck!

Kommentarer är stängda.