Utställningsdebut!

Idag har valparna fått debutera i utställningsringen 😀 igår blev det sent på jobbet och det kändes när klockan ringde strax efter 6 i morse. Man funderar ju på hur man är funtad…

Först ut var Nikki som ställdes mot en springertik av utställningslinjer. Hur det gick kan ni väl tänka er själva 😉 Nikki stämmer nämligen inte överens alls med rasstandarden. Intressant att en jaktavlad hund inte stämmer överens med standarden på en jaktras, men att en utställningsavlad hund gör det? Undra vad som kom först, standarden eller utställningsvarianten?

20140118-172739.jpg

Nåväl, Nikki fick alltså inget pris men en rättvis bedömning av domaren. Hon tyckte att det var väldigt kul att jag ställde henne och att hon såg ut som en bra arbetshund, vilket hon är. Domaren dömde och beskrev henne utifrån hur en working springer ”ska” se ut. nu vet inte jag hur många såna den domaren dömt men kul var det ändå. Kritiken kommer!

Nästa på tur var Ebbe och Aco. Båda skötte sig väldigt bra och fick fin kritik. Bäst i rasen blev Aco vilket jag tycker är helt rätt. Som ni kanske ser på bilderna så har Aco kommit längre i utvecklingen än Ebbe både när det gäller storlek och päls. Aco har både lite lugg och skägg medan Ebbe bara har lite stubb. Hon är dessutom lite större än honom. Den enda som jag inte höll med om var pälsen då domaren sa att Aco hade bättre päls än Ebbe. Men utställning är en bedömningssport och just denna domare tyckte mer om Acos lilla fluff än Ebbes stubb, så kan det vara! De fick iallafall beröm för att de var så välmusklade 😀

20140118-173428.jpg

Ebbe fick 1:a med HP och blev alltså BIM

Aco fick 1:a med HP, blev BIR och slutade som BIG-4!!! 😀

Grymt bra jobbat av Karin och Aco! Kanske blir det en vänstervarv-hund ändå? 😉

Alla valparna har uppfört sig exemplariskt under dagen och jag är jättenöjd med dem alla tre!

2 reaktioner på ”Utställningsdebut!”

  1. Grattis till dagens utställningsresultat!

    Jag föder själv upp springer av ”utställningsvariant” och tycker springern borde delas upp i två på utställningar. Tråkigt när jaktspringern (som är riktigt fin) oftast blir nedklankad.

    Lycka till i fortsättningen!

Kommentarer är stängda.