Vad hände med tiden?

Helt plötsligt är det vinter för att sedan bli vår. I november skrev jag senaste och nu är det april (!?) Vart tog tiden vägen? I november kom sambon hem från sitt jobb och jag såg fram emot att få spendera mer tid med honom och att få lite hjälp i vardagen med kidsen. 4 månader skulle han vara hemma. Och nu har han åkt iväg igen. Så fort gick det :O Han är ju inte borta 8-9 månader i sträck, han kommer fortfarande hem på helgerna men det är ändå lite skillnad emot att ha haft honom hemma dygnet runt i 4 månader.

Jag brukar alltid skriva en liten text av året som gått för att summera ihop vad vi har gjort men som alla vet så kom Corona och ställde hela världens på ända. Ärligt talat. Om någon hade sagt till dig för 2 år sedan att det skulle komma ett virus som stängde hela världen, skulle du trott på det? Jag är övertygad om att vi är många som inte hade trott att världen skulle kunna förändras så här extremt mycket som den gjort.

Så, vad gjorde vi under 2020? Ja på det icke-hundmässiga planet så blev jag klar med min utbildning till Barnspecialiserad undersköterska och pandemin gjorde att jag redan innan min examen fick möjlighet att börja arbeta på en vårdavdelning för barn och ungdomar. Sedan i somras jobbar jag dock främst på barnakuten där jag tillsammans med mina underbara kollegor försöker hjälpa barn i alla åldrar med både stora och små skador. En helt fantastisk arbetsplats som dock brukar ge upphov till ett ”åh nej, är det inte fruktansvärt jobbigt att arbeta på barnakuten med massa sjuka barn?” när man berättar för någon utomstående vart jag jobbar. Jo, vi har många sjuka barn och det kan bitvis vara jobbigt men de allra allra flesta barn lämnar oss i betydligt bättre skick än vad de kom in i eller så skickas de till operation eller vårdavdelningen.

Hundigt då? Om man tittar på tävlingssäsongen så var den ju väldigt annorlunda. Ett SM i slädhundsstil hann vi med innan det mesta stängdes ner. Nikki och Billie i led tillsammans med Birk och Viggo i wheel tog hem ett SM-guld i 4-spann B!

Två barmarkstävlingar blev det under hösten där spanielsarna fick kötta på i 4spann respektive 2-spann scooter medan Viggo och jag canicrossade. Bra träning för mina unga hundar!

Något som likt coronan var rätt oväntat var det faktum att vi fick tillökning i maj 2020 då Birk och Penny tydligen haft sig en liten kärleksdans trots att fröken P inte visat några tecken på löp. Det resulterade i 9 fantastiska valpar <3 Tre valpar blev kvar. En hane var självklar redan vid bara ett par veckors ålder, en hane blev liksom mest över och fick vara kvar medan en av tikarna var tvungen att stanna eftersom hon hade sån jäkla härlig attityd. Vi hade planerat för en sommar utan valpar, där vi skulle göra en del grejer men så kom corona och sedan valparna så kidsen fick ännu en sommar med valp(ar) och ja, det kanske inte är så pjåkigt ändå?

Så vad händer resten av året? Vem vet? Vi hoppas väl alla att vi ska få bukt med corona så att vi får ses igen, att vi får umgås, kramas och bara vara tillsammans. Som Moa sa häromdagen: ”Jag hatar corona, jag vill bara kramas och tävla hund!”. Jag håller med 🙂