Välkommen Hollyoaks Maja

Några utav er har väl redan listat ut det, i synnerhet de som följer oss privat via fb eller instagram. Här är det nya tillskottet i flocken, en jaktspringer som enligt papprena heter Hollyoaks Maja. Hon kommer från kennel Hollyoaks i Ulricehamn ur en kull på 5 där ett två skulle gå som knarksök eller bombsökhundar, två till jakt och sen ja, vad min lilla fis ska bli får vi väl se 🙂

 

Planen med Liam var att vi skulle sikta högt i spår och tävlingslydnad, riktigt så blev det inte. Planen med Neo var att fokusera på jakt, riktigt så blev det ju inte. Planen med Timmie var att enbart köra drag och då barmarksdrag, riktigt så blev det inte där heller 😉 Det blir alltså sällan så som jag planerat med hundarna utan vi har en tendens till att hitta på andra saker än vad som först var bestämt. Så den här gången tänker jag helt enkelt inte planera vad vi ska göra utan bara ta det som de kommer! Fröken, som fortfarande är namnlös men det lutar åt Nikki, ska först få växa upp och förhoppningsvis bli en högbent dam med mycket fart under tassarna för drag och fysträning kommer bli en del i hennes vardag.

Får skriva lite mer när vi lärt känna varandra lite bättre! Fram tills dess ska vi leka, busa och bara vara valp ett tag då jag är lite smått allergisk emot att börja träna valpar direkt man fått hem dem. Att bara vara med och lära sig alla rutiner, språk och framför allt, att kunna slappna av överallt är betydligt viktigare för mig än att puppilutten kan gå fot vid 12 veckor.

27 reaktioner på ”Välkommen Hollyoaks Maja”

 1. Grattis! Jag är en av dom som följer på Instagram och jag gissade att hon är din 🙂

  Jag har precis densamma plan när det gäller valp (nästa valp) – att lära känna varandra, att kunna slappna av och att leka och utforska världen.

 2. Hon är tokigt lik Pep när han var valp! Speciellt bilden där hon drar kopplet! Hon lär ju lära sig ett hyss eller två av de äldre herrarna 😉 Ska bli tokskoj att följa er! välkommen till gänget som jaktspringer ägare.

 3. Vilken Sötnos!! Håller helt o fullt med om att man inte alls behöver börja träna med valpen. Viktigast att de lär sig vilka ramarna är, samspelet med övriga flocken och miljöträning. Cirkuskonsterna är det inget bråttom med!
  Lycka till!!

 4. Men så spännande! Stort grattis och LYCKA TILL!
  Äsch, vad gör det om man tränar någon minut av dagens timmar när hunden är mogen! Man lär ju känna varandra hela tiden 😀

 5. Åh härligt..en jaktspringer!
  Ja de är för jälla härliga, har mest sett dem i fältprov då men även en och annan på agilitybana med…

  //Lena

 6. Grattis!! Perfekt väl av ras . Och gissa om jag håller med dej om valpens första tid…:)

 7. Grattis till utökningen av flocken 🙂 Blev förvånad av att det blev en liten söt flicka, hade nog trott på en skäggig herre 🙂 ska bli spännande att läsa om alla era strapatser.

 8. STORT GRATTIS! Till den goa tösen. Önskar er all lycka tillsammans på er väg genom livet! 🙂

Kommentarer är stängda.