Valpar väntas!

Riesenvalpar väntas på Kennel Dinafix’s, Finland!

Blivande föräldrar är:
Dinafix’s Electric Trick (FI30987/11)
HD: B AD: UA
Ögon: OK
T4: OK

Jag såg Trixies mamma Roxy (gk räddningshund, Guld Finska Mästerskapen draghund, elitklass vattenräddning) på Vindelälvsdraget 2012 och blev väldigt förtjust i henne, därför var det lätt att tacka ja till Leas förfråga att få para Trixie med Timmie. Trixie är en tik helt i min smak både mentalt och exteriört. Hon är trevlig emot allt och alla, oavsett kön, ålder och om individen har svans eller inte. Hon är ett energiknippe som kör både drag (bl.a. deltog i Vindelälvsdraget 2013), räddningssök vattenräddning men som slappnar av när det är vilotid. Hon gjorde ett stort intryck hos mig under de dagar som hon hälsade på med sitt lugn inomhus och fokuserade energi utomhus, och hon hade gärna fått stanna kvar om Lea inte hade velat ha med henne hem! Både hon och hennes syskon är av den strävhåriga modellen och är lätta i kroppen, dvs gjorda för att arbeta. Även flertalet av syskonen kör drag, främst nordisk stil, och två har godkänt BH. Alla hennes syskon är friröntgade på höfter och armbågar, flertalet är även ögonlysta och T4-testade UA! Jag har tidigare skrivit om Trixie och Timmies möte här.

 

SE(drag)Ch BH LPI RLD-N RLD-F UHP Deen’s Timo
HD: B AD: UA
Ögon: OK
T4: OK

Få har väl undgått min svarta trimmade pansarvagn som ständigt tänjer gränserna på vad en riesen ska klara inom draghundsporten. Timmie blev uppflyttad ur appellen vid 14 månaders ålder, tog sitt första SM-Guld i barmark endast 16 månader gammal och första draghundscertet när han var 18 månder och två dagar. Sen dess har han tagit ytterliggare 4 SM-guld i alla de tre dragdisciplinerna, tre draghundscert och därmed blivit Svensk Draghundschampion, placerat sig som 1:a resp 4:a på Scandinavian Open Championship Nordisk stil i Finland och har hitills aldrig placerat sig något annat än 1:a på samtliga draghundstävlingar som vi genomfört i Sverige. Förutom draghundsmeriterna har han tagit 4 första pris i lydnadsklass 1, ett 1:a pris i lydnadsklass 2, tre godkända resultat i rallylydnad nybörjare och tre godkända resultat i rallylydnad fortsättning, genomfört BH, UHP och exteriörbeskrivning med godkänt resultat samt vänstervarat sig till ett excellent!

Timmie är en väldigt enkel hund som man kan lämna bort till vem som helst, han kommer överens med alla även med andra hanhundar. Det jag gillar mest med Timmie är hans förmåga att fokusera trots stimmiga miljöer och hög energinivå. Han har en stor arbetsmotor utan stress vilket gör att han inte har några problem att rikta all energin åt rätt håll, dvs dit jag vill, något som jag saknar hos många riesens. Han är välbalanserad med en stor av/på-knapp vilket uppskattas högt i ett hem där vi flyger och far omkring väldigt ofta. Timmies syskon är också av den lättare modellen i exteriörn och även de har plockat tävlingsmeriter redan tidigt i både lydnad, bruks samt i utställningsringen. Två av tikarna har jag haft i mitt spann på Vindelälvsdraget och flera utav dem kör drag, främst nordisk stil. Mer om Timmies syskon kan ni läsa om under Timmie – syskon i menyn.

 

Om ni är intresserade av en riesen av den lättare modellen med mycket fart under tassarna och med ett fokuserat arbetshuvud så hör av er till Lea! Hon pratar både finska, engelska och svenska 🙂 Valparna beräknas att titta fram strax innan midsommar!

7 reaktioner på ”Valpar väntas!”

  1. Va kul! Det blir säkert super bra små valpisar! Spännande att få följa fortsättningen…. 🙂

  2. Spännande, är det konstaterat att de är puppisar i magen? Hur många? Blir säkert skitbra valpar de där. Synd riesen är så stoor hund 🙂

    Vi har faktiskt klarat vattenproven (bägge) förra året. Ett nybörjar b prov behöver man ju inte ha viltrik mark för att träna inför 🙂

  3. Inled mig icke i frestelsen… 😉

    Om nån letar efter bra Riesen valpar vet jag nu en superkull att tipsa om!

Kommentarer är stängda.