Våren tar paus

Blåsigt idag, som satan! Våren har tagit en liten paus idag, ikväll väntas snö och hela dagen imon ska det snöa. Alternativet är att, om det är plusgrader, all snö kommer som regn istället. Därför har vi idag försökt vara ute så mycket som möjligt!

 

Började dagen med att gå ut på ängarna och sätta mig på en stubbe, så fick hundarna härja bäst de ville 🙂 Liam och Neo käkade pinnar, Timmie hade hittat ännu en rolig skoterdel att leka med och Nikki hon springer imellan grabbarna och mig i hopp om uppmärksamhet. Hon är väldigt duktig på att ta kontakt, vilket naturligtvis belönas rikligt, och kommer väldigt fint på inkallning även när grabbarna busar med henne.

Efter frukost och ett par timmars softande så var det dags att testa den nya cykelkorgen! Fick modifiera den lite, cykelkorgar är inte gjorda för att sitta på en MTB, eller kanske är det tvärt om? Nåväl, problem är till för att lösas och nu sitter cykelkorgen på cykeln! Nikki testade flygförmågan ganska snabbt men efter att ha insett att nej, spaniels inte kan flyga så satt hon fint i korgen under de 60 minutrarna som vi var ute. Som vanligt så somnade hon efter en stund, helt otroligt. Körde ganska lugnt tempo men desto jobbigare växel så jag fick iallefall jobba.

Efter passet fick vovvarna lite efter-tränings-mat vilket idag var i form av rå nötfärs och ett kokt ägg. Även Nikki fick smaka vilket var väldigt uppskattat!

 

Hundaktiviteterna forsatte sedan med lydnadsträning för Timmie och Neo. Neos attityd var helt underbar med en svans som slog mig i vaden hela passet igenom och Timmie verkar ha fattat den nya grejen med rutan! Vi har fått massa bra tips tidigare men det har änna inte fungerat på Timmie men nu så, nu hoppas jag att det fortsätter i samma riktning. Undra om man ska ta tag i det där lydnadsprovsdiplomet i klass 2?

 

En reaktion på ”Våren tar paus”

Kommentarer är stängda.