Varför springer?

Ja, varför blev det en springer? Har fått frågan ett par gånger nu så då får jag väl svara på den 🙂

Nu förväntar sig folk en långt och utförligt inlägg till varför jag valt rasen, hur jag tänkte, varför jag valde den uppfödare, varför jag valde den kombinationen och varför det blev en tik. Men helt ärligt så har jag ingen djupare förklaring än att:

– jag ville ha en allround arbetshund men ingen Riesen (det är ett annat projekt som pågår lite vid sidan om).
– storleksmässigt skulle den vara något större än cockern (Neo är bara 38 cm och det är en begränsning)
– jag gillar jaktspaniels både till utseendet och mentaliteten.
– jag brukar gå på magkänslan och det brukar bli bäst!

Så därför blev det en jaktspringer. Enligt somliga är cocker envisare, andra säger att springern är det. Vissa säger att springern har en lägre stress-tröskel än cockern, andra säger tvärtom. De finns de som säger att cockern har lätt för att ta till ljud medan andra påstår att springern är en riktig gaphals. Inte vet jag vad som stämmer, men jag lär ju bli varse om ev rasskillnader så småning om.

20130426-190954.jpg

Alla mina hundar är egentligen mer eller mindre tillfälligheter som bara blivit. När jag väl hade bestämt mig för att köpa en riesen så snubblade jag över en annons på en kennelsida ang riesenvalpar. Efter en koll på avelsdata och utfrågning av den enda riesenmänniskan jag kände då i Vänersborg så blev det Liam som följde med hem. När jag hade tagit bort Hoover så skulle jag inte ha någon mer spaniel (det har ju inte gått så bra på den biten…) Men så en dag så snubblade jag över en annan annons och efter koll på avelsdata (igen) och utfrågning (igen) av jaktcockerfolk så blev det Neo. Efter det var det inte alls meningen att jag skulle ha valp, förens Wenche en dag ringde och sa att de skulle ha riesenvalpar veckan efter då de haft en tjuvparning. 8 veckor senare kom TimTim in i flocken.

Tanken på en till hund har funnits ett tag men inget har varit bestämt, förutom att det inte skulle bli en till riesen än och att det lutade åt jaktcocker eller springer. Efter att ha sett en annons (igen) hos spanielklubben på en kombination, kollat avelsdata (igen 😀 ) och kört en utfrågning (igen) av jaktspringerfolk och sedan fått blivit erbjuden en tik av den aktuella kenneln så fick det bli en jaktspringer. Tikar är ju inte min grej men då jag har träffat mamman till Nikki för ett par år sedan och redan då gillat henne så kändes det okej att ta en tik.

Man ser änna ett visst mönster i mina hundköp? 😉 Inget väntade på att tiken ska löpa, ska paras, ska gå hela dräktighetstiden, valpar ska födas och sen bli 8 veckor. Nåväl, hittills har jag iallefall varit nöjd och jag hoppas att det fortsätter så!

20130426-190935.jpg

5 reaktioner på ”Varför springer?”

  1. Tack för svar 🙂 Ska bli kul att se vad det blir av denna tös! Roligt att följa er.

  2. Det blir du säkert! Nu har du ett härligt gäng hundar som förgyller dina dagar! Grattis säger jag bara. 🙂

  3. Jag gillar magkänslan, den ska man gå på! 🙂 jag har själv varit inne o snurrat på springern, tycker den verkar speedad och härlig! 🙂

    Tack!! Jag redigerar allt i iMovie, fast oftast då på datorn. Men denna video var via iMovie i telefonen – bara att köpa Appen om du har en iPhone! 🙂 sprättlätt program, som man samtidigt kan göra avancerade bra grejer i!

  4. Det blir säkert helt perfekt 🙂 Det ska bli roligt att följa hennes utveckling, här på bloggen, och om ett år eller så ser vi er säkert ute på tävlingsbanorna.

  5. Ja du, de väldigt spännande och låång jobbigt väntan. Förs ska tiken börja löpa, sen ska parningen lyckas o sen ska valpar födas och sen ska de bli rätt kön oxå! Så jag är lite avis på dig som har sluppit allt de där med alla dina hundar! Men jag provade ju på att ”köpa grisen i säcken” oxå när jag köpte både Leo och Ozzy och Leo trivdes jag ju inte alls med eftersom han var för rädd och osäker och Ozzy hade ju delar som jag verkligen gillade men där var det ju hälsomässiga bitar som satte stopp istället. Men nu hoppas jag på tredje gången gillt! Är väl kanske mycket att hoppas på att få en Elton -kopia men iallafall en som har några egenskaper som påminner om honom 🙂

Kommentarer är stängda.