Världens sämsta jobbpass

Låt mig börja med att säga att jag gillar mitt barmarksjobb. Ja, det är jävligt pissigt betalt att jobba inom vården men jag trivs bra. Jag trivs med nötterna jag jobbar med, med att hjälpa de gamla och med arbetstiderna. Eller, nästan alla arbetstider.. Inga problem att jobba morgon, kväll eller natt, vardag som helg. Men vad jag fan inte kan förstå är hur det överhuvudet kan vara lagligt att ha ett pass där man är ledig i 5 timmar mitt på dagen. Som idag, 7-11 och sen 16-20. Totalt värdelöst. På sommaren är det helt okej för då kan jag ta med hundarna till jobbet och sen åka till klubben på långrasten för att träna men som idag, va fan gör man i 5 timmar när det ösregnar i Lima?! Idag var första gängen jag åkte hem på ett sånt pass, 4 mil enkel väg har jag till jobbet… Det är alltså 16 mil enbart idag på att ta sig fram och tillbaka till jobbet. Den som nu yttrar något om höjd skatt på drivmedel eller att åka kommunalt förtjänar att få sitt ansikte ommöblerat, med ett baseboll-trä. Jäkla skitpass. Och som vikarie får man tyvärr de passen ingen vill ha 🙁 finns det nåt annat arbetsområde där man skulle acceptera såna arbetspass? Tror inte det.

Men, inget ont som inte för något gott med sig! I och med att jag åkte hem så kunde jag gå i skogen med hundarna en timme, skritt-träna Liam och Timmie, titta på två avsnitt av Rally to Dakar, ta en powernap, träna tempoväxlingar med cykeln, duscha och äta lunch med husse innan jag åkte på jobb igen.

20130831-223926.jpg

20130831-223932.jpg

Vovvarna verkar iallefall väldigt nöjda med att ha haft husse hemma hos sig hela dagen. Tydligen är det jobbigt att passa honom för de somnade gött när jag kom hem 😀

20130831-224116.jpg

En reaktion på ”Världens sämsta jobbpass”

  1. Håller med dig. Vilka jäkla arbets tider! 🙁 Har själv jobbat ”delade turer” inom vården då jobbade man 7-13 sen 16-21.

Kommentarer är stängda.