Värmlandsracet 2016 – dag 2

Bilen är packad och tankad, hundarna är lastade och vattnade. Stannar till vid konsum för att ta ut pengar, säger hej till en gubbe som passerar och sätter mig sedan i bilen. Vrider om nyckeln och…

 

Inget händer.  Absolut ingenting.

 

Allt elektriskt fungerar med från motorrummet är det lika tyst som i graven.

 

Åhhhh! Börjar fundera, visst tankade jag diesel förut? Jo, det gjorde jag för vi har haft dieselbilar i flera år och jag reagerade till och med på att de satt på nya handtag där det stod ACP Diesel. All el fungerar, bilen startade utan problem förut och det är inte kallt, borde alltså inte vara batteriet. Jaha, bara att ringa å väcka Janne. Som svara och tar audin in till Molkom, eftersom bussen fortfarande är ett byggarbetsplats så var det inte aktuellt att ta den till tävlingen. Efter mycket om och men kom han fram till att det troligtvis är startmotorn som strejkar och vi lyckas rulla igång bilen! Kör iväg till tävlingen med vetskapen om att bilen inte kommer att starta via nyckeln när jag ska hem utan att någon kommer att få putta igång mig, vilket förhoppningsvis fungerar en gång till 🙂

 

På vägen får jag reda på att de komprimerat ihop startlistan och vår start är 40 minuter tidigare än vad jag trodde, det i kombination med bilproblemen gjorde att jag inte skulle hinna till min starttid. Så Karin fick fråga om jag fick starta senare, vilket inte var några problem. Så, när jag väl kom uppför berget och till skidstugan tog Håkan hand om hundarna medan jag fixade utrustningen!

FullSizeRender-2

Vi kom iväg ut på spåret och hundarna var riktigt taggade! Under natten hade det kommit ett par cm och spårteamet hade varit ute och plattat till spåret med välten. Det gick lite tyngre än igår pga snön men å andra sidan var det lite skonsammare för hundarna eftersom det nu inte var stenhårt som igår. Är lite skadad av Timmies tassproblem och vill helst inte köra honom på stenhårda spår utifall att han sliter upp det, var det nu är som fel, igen. Ganska snabbt kom vi ifatt ett ekipage i motionsklass som vi susade förbi utan problem. Jag tänkte på att använda matt-bromsen vilken jag aldrig varit helt bekväm med, min förra slädes mattbroms är i princip helt oanvänd trots att jag haft den i flera år, och nu börjar jag bli kompis med både mattbromsen och släden i övrigt! I början av den skitlånga uppförsbacken kommer jag ikapp ett annat motionsekipage, hundarna börjar bli trötta och när föraren kliver av släden och börjar gå bredvid så blir Ebbe lite nyfiken och tappar fokus. En av huskysarna blir jätteintresserad av Ebbe och de försöker få kontakt men med ett skarpt ”Nej” från mig samtidigt som de andra föraren fick tag i linorna så fick de inte hälsat på varandra och omkörningen flöt på smidigt. Inga problem att släppa ekipagen idag men en snöskoter som körde upp ett spår precis bredvid vårt var såklart lite intressant, skoter-skadade som alla mina hundar är 😀 Trots de branta och långa backarna så går killarna själva upp i galopp när det börjar plana ut och springer sedan glatt in i mål!

IMG_9117

Efter lite omräkning av min tid så kom blev dagens sluttid 14:27, det med gårdagens tid på 13:55 gav det en totaltid på 28:22! Resultatet för Sp2 ABC blev följande:

28:22 – Anna-Carin Lönn (Riesenschnauzer, B)
36:07 – Helena Hasselquist (Siberian Husky, C)
38:50 – Karin Ljudén (Riesenschnauzer, B)
40:34 – José Perez (Siberian Husky, C)
41:22 – Elisabeth Johansson (Blandras, A – Alaskan husky?)

 

Karin med Singa och Aco kämpade på bra i helgen och gjorde som synes ett grymt resultat! Det lät som att Karin var ganska nöjd idag 😉 Nästa gång vi tampas på samma bana kommer att vara i Nornäs om ett par veckor!

12593891_10156368553750417_1145505740338152270_o(Foto: Sara Steen)

Bilen startade naturligtvis inte när jag skulle åka hem men som tur är så har man ju starka riesenkompisar, och eftersom jag parkerat i nedåtlut med bilnosen mot vägen så gav Karin, Håkan och Nina mig en puff ner för berget så att jag kunde rullstarta igång El Fordo! Måste sett bra roligt ut när tre vuxna människor puttar iväg en bil nedför en väldigt brant nedförsbacke 😀 Men, jag kom iallefall hem! Nu ska El Fordo få en ny startmotor och sen letar den efter ett nytt hem där den kan få vara med om nya äventyr!
Måste återigen ge massa ros till Värmlands DHK som kämpat och arbetat dag och natt för att få ihop tävlingen! Jättebra arrangerat och jag hoppas att ni arrangerar fler tävlingar, då kommer vi gärna!

IMG_9119

IMG_9126

En reaktion på ”Värmlandsracet 2016 – dag 2”

  1. Hej! Kul sida! Vill tipsa om en socialt nätverk för hundälskare som heter Happytail som ni borde vara med i. Gratis att ladda ner. . ses där hoppas jag! 🙂

Kommentarer är stängda.