Vattenprov och skitspår!

Så där, då var vattenprovet avklarat med Neo! Och ja, godkända blev vi 😀 Hade anmält till både Enkelt vattenprov och Vattenprov (fd spår och vattensprov) och då vi började med Vattenprov (det svårare) och vart godkända så behövde vi inte göra det enkla. Träffade flera av dem som var med på jaktkursen som vi var på för ett par veckor sedan samt Neos uppfödare och kullbror – kul!

(taget i juli 2010)


Kritik:
Stadig i skott och kast, går i vatten, simmar bra. Bra grepp och avlämning
En hund som gör sitt arbete!
Stannade till och la spår på vägen hem, ett längre skogs/ängsspår till Neo samt ett ängsspår till Liam. Var fullt i folk som gick vandringsleden som mina spår korsade flera gånger så lite utmaning blev det men båda klarade det riktigt fint! Liam råkade dock bli lite väl exalterad över att leverera slutapporten så när den skulle avlämnas så blev han lite glappkäftad och smack!  mattes pekfinger hamnade i krokodilgapet – aaajjj! Timmie fick göra ett uppletande samt gå ett ipo-spår (ovanligt va?).
Just nu är jag så less på ipo-spår att jag bara vill kräkas på det, jag är så nära på att helt enkelt ge upp! Har kört minst ett spår om dagen i flera veckor men vi kommer ingen vart! Han går fortfarande för fort, trots att det ligger godis i varje steg och bla bla bla. Att bara gå bak och hålla igen honom i linan känns helt meningslöst, det har inte sänkt hans tempo för fem öre de senaste veckorna och jag tror inte att han lär sig ett piss på att jag går och håller emot. Släpper jag efter så går han bara över godisarna och spårar vidare, oavsett godis för ja, jag har prövat med olika sorters godis. Han tar inte korrigeringar förutom jag blir riktigt jäkla asförbannad, då spårar han lika fort fast med svansen mellan benen :S Hur kul är det då? Om jag vill tävla i ipo så måste jag ju ha det där jäkla spåret också! jävla skitgrej…

5 reaktioner på ”Vattenprov och skitspår!”

  1. Min går också för fort enligt en del. Men när jag tävlade Ipo 1 fick jag ändå 91 poäng. Och då hade jag också neddrag i vinklarna som han krånglade lite i. Jag låter honom gå lite för fort. När jag ska spåra med honom så går jag först ett rakt 50-stegs-spår med några apporter. Sen har jag lagt ett till med vinklar som är mer tävlingslikt. Han båser ur sig lite tempo i uppvärmningsspåret.

  2. Grattis till godkänt vattenprov med lilla illern 🙂
    Kan inte alls uttala mig om IPO-spåret, tyvärr. Tycker bara att det är… Tja, långt ifrån det spårarbete jag gillar. Lite som skillnaden mellan räddningssök och tävlingssök 😉

  3. Testat typ kattmat eller annat lite ”kladdigare” godis? Brukar kunna få ner tempo på gräs då det försvinner ner i gräset o de får ägna lite tid åt att slicka upp det. Kan ju va så att det tar lite tid att få poletten att trilla ner också =)

  4. Hej! Hur reagerar han om du lägger ett skitsvårt spår, typ oförutsägbart sicksack, över stock och sten, med pauser, cirklar osv? Om han får svårigheter kanske han blir noggrannare även i lättare spår? Bara en tanke som poppade upp, själv har jag typ ingen erfarenhet alls av spår… 😛

Kommentarer är stängda.