Veckan som gått

Så, ännu en vecka som kommit till sitt slut! Helgen har varit ”lugn”, eller det beror väl på hur man ser det så kanske lugnare än normalt hade varit ett bättre ordval?

 

Fredagen började med intensvit pluggande då vi i torsdags fick en essä uppgift som ska lämnas in imon och eftersom helgen inte har några lediga timmar för studerande så fick fredagen ägnas åt det. Satt från 11 till halv 5 då jag träffade Anette för en promenad innan vi åkte ner till stan för att gå på ett föredrag med Kenth Svartberg. När föreläsaren har på sig Haglöfsbyxor så kan det ju inte vara annat än intressant! Väl hemma strax innan 22 åt jag lunch (!), hade visst glömt att äta under mitt pluggande, var rätt hungrig om man säger så..

 

Lördagen bestod alltså inte av sök som det brukar utan istället blev det en härlig tur i skidspåret där båda grabbarna jobbade fint i selen. Dock var det riktigt kallt så det blev bara en kort tur. Å andra sidan har jag och Liam varit ute på två joggingturer i veckan så det var rätt gött att åka lite kortare än vanligt. Avslutade dagen i ridhuset där vi tränade lite, Liam imponerade med att ta slalomen riktigt bra (han vilar sig i form) och Neo fick träna tunnel och gungbräda a la IPO-R. Båda var duktiga men jag måste påminna mig själv att träna kortare pass med Liam när vi kör agility. För honom är inte agilityn självbelönande som sök eller drag, när det blir tufft i söket så slutar han inte utan han fortsätter för att själva arbetet är belöning nog, men i agilityn så är inte godis eller leksak tillräckligt som belöning efter ett tag. Alltså, kortare träningspass och sluta innan hans engagemangsnivå går ner ifrån 100% till 99%.

 

 

Idag var det så klart räddning där Liam betede sig som ett rövhål, rent ut sagt, och jag tänker inte kommentera hans träning vidare. Neo var däremot duktigare och klarade lite klurigare legor samt en som låg under ett gallergolv. Å andra sidan har jag inga krav på honom som jag har på Liam, de är på heeelt olika nivåer så egentligen kan man väl inte jämnföra deras prestationer, de va duktiga resp inte duktiga på sina sätt.

Inget drag efter träningen, det var alldeles för kallt utan istället åkte vi en sväng till ridhuset, där det var agilitytävling, där vi träffade lite cockerfolk och snackade strunt med Marie 🙂

 

Insåg att jag glömt att lägga ut källorna på ”du är vad du äter goes doggo” inlägget, men nu finns de där 🙂

6 reaktioner på ”Veckan som gått”

 1. Ibland beter dom sig som rövhål…det har min med gjort idag och verkar vara inne i en sådan sväng. Konstigt (eller inte med tanke på hans ålder…)

  Intressant att du orkat engagera dig så i hundmatsträsket! 🙂 jag har provat byta foder en gång vilket slutligen kombinerat med lite rått älgkött resulterade i att Loke sket ner hela lägenheten när jag inte var hemma…

  Ska pröva Standardt framöver är tanken när jag känner att vi orkar pröva nå’t nytt igen.

  Ha en trevlig vecka!

 2. Fick nu ngra bra tips på Svartbergs-föreläsning eller ngra andra aha-upplevelser?
  Ibland är det bra med 2 hundar, när den ena inte sköter sig och den andra gör det kan man trösta sig med det 😉

 3. Hej!

  Nej, det är helt riktigt att det inte säger något om det är en bra jakt/arbetshund, men det ger i alla fall en indikation. Det är dessutom ett bevis på att uppfödaren vill jobba med honom även om det ”bara” handlar om anlagsprovet i Finland och viltspår. 🙂 Avkommorna jag träffat är helt underbara, så nog lämnar han fart efter sig!

  Sen håller jag med.. en trimmer är allt som behövs 🙂

 4. Visst är det så att det är många som inte meriterar sina hundar och därför är det svårt att utvärdera just ”fart” och arbetsmotor som valpköpare, men samtidigt måste ju en aktiv ”vanlig” människa kunna köpa en hund med fart i, även om den bara ska med ut i skog och mark (vilket jag vet att den här uppfödaren prioriterar). Bäst är ju att träffa båda föräldrarna och helst någon avkomma också innan köpet (ska jag säga som köpte grisen i säcken med min cocker och hade aldrig träffat en en släkting live till min aussies föräldrar).

  Att säga att en hund är som en soffpotatis av bara ha läst om honom på en blogg tycker jag dock är fel. 🙂

Kommentarer är stängda.