Vem är rädd för vargen här?

I värmland finns många konstiga djur, ett tag var det vita älgar och ett tag gick det rykten om kängurus i skogarna. Få har verkligen sett dem och ännu färre har lyckats att fånga dessa djur på bild. Nu kan jag som enda blogg i hela världen visa bilder på ett utav värmlands mest ovanliga djur, ett blygt väsen som sällan visar sig i dagsljus.

 

 

Du går i skogen, helt ovetandes om dess närvaro, men den är där. Den tittar på dig, följer varje steg du tar. Känner din lukt, och bara väntar. Väntar och funderar. Är du lika god som du ser ut? Då detta väsen sällan äter så behöver det sällan jaga, alltså har du tur.

 

Du tycker dig se något i ögonvrån, nä, du inbillar dig bara. Eller? Var det inte något som rörde sig i buskarna?

 

 

 

När du väl tittar dit så är den redan borta och har du tur, och lyssnar riktigt noga så kanske ett dovt galopperande ljud som rör sig bort ifrån dig. Har du otur, så rör det sig emot dig.

 

Troligtvis är det fler som fått se denna skapelse, men då är det även det sista som de sett. Förr har detta väsen alltid hållt sig till de djupa och mörka värmländska skogarna, tills nu. Idag har det även skymtats i skogens utkant, där det väntar..

…väntar och funderar..

3 reaktioner på ”Vem är rädd för vargen här?”

Kommentarer är stängda.