Veterinärbesök igen

Då var veterinärbesöket över, och det kunde konstateras att den tå som ledbandet är av på är superbra. Veterinären kunde böja, bända och provocera utan minsta lilla tecken på smärta. Ingen värme, ingen svullnad och lederna kändes jättebra. Det är naturligtvis väldigt bra att tån har läkt så pass bra och att det inte är den som är problemet! Så, tån sitter kvar.

Men däremot ömmade han lite grann på tårna bredvid och var allmänt röd i huden på tassen, dvs troligtvis svamp eller nån infektion vilket så klart inte är så mysigt att gå med. En möjlig orsak till det kan kanske att han gått strumpa på väldigt mycket vilket gjort att det blivit lite fuktigt, vilket då är en perfekt grogrund för svampar och bakterier. Denna veckas väder gör ju inte det bättre heller ”/

 

Så nu är planen att tvätta tassen för att bli av med svampen samt ge Timmie lite piller som förhoppningsvis läker den inflammation som blivit. Eftersom att han har gått med hältan i över en vecka, då vi inte fick tid till den veterinären som jag ville ha, så har han blivit lite stel i muskulaturen så nu gäller det att försöka få honom att komma igång med ett normalt rörelsemönster så att han inte blir helt sned. Därför ska vi nu gå lugna promenader för att han ska få använda muskulaturen men utan att flippa ur. Han har tagit den här lugna vecka med ro men det syns på honom att han har mycket energi inom sig, släpper man honom lös så ser man att han gärna vill ta sig ett rejs! Vi ska även simma ett par gånger i veckan för att han dels ska komma igång med rörelserna igen och dels för att han ska få ur sig lite energi på ett kontrollerat sätt.

 

Förhoppningvis så har vi för en gångs skull lite flyt så att tvättandet och medicinerna nu tar hand om problemet och att det sedan är löst. Min katastrofhjärna har dock redan gått igenom en mängd andra scenario som typ cancer i tån, slo och ett gäng andra sjukdomar men eftersom Timmie inte har några som helst symptom på det så är det osannolikt. Men flyt är knappast ett ledord i vårt liv så det hade ju varit väldigt skönt om vi fick lite flyt nu, för bägaren är synnerligen full och nära på att rinna över.

 

Nåväl, återbesök om tre veckor!