Veterinärrapport

Dubbelsidig öroninflammation med måttliga mängder bakterier och svamp i båda öronen, för mycket skit för att kunna se och bedömma trumhinnan. Behandling i 10 dagar och återbesök om två veckor för kontroll, ev. spolning samt bedömning av trumhinnor!

En protest ska skickas in till SBK och sen är det väl bara att vänta å se om de tänker låta oss göra omprov. Iallefall så hoppas jag att han inte tagit för mycket skada utav skotten och att han snabbt blir frisk så att vi kan börja träna skott!

 

 

Det var en superglad Liam som hos veterinären först försökte hoppa igenom luckan till receptionen för att sedan kasta sig i famnen på djursjukvårdare och veterinär. En annan ton blev det när sprutan kom fram, make till spruträdd hund alltså, men att sätta den i nackskinnet gick bättre 🙂 Efter alla prover hade tagit så svar det en trött Liam som stapplade ut ur kliniken, groggy men inte fullt så borta då han kunde vifta lite på svansen åt en söt Cavalier tik. Idag ska mammas lilla gris få slappa i sängen heeeela dagen

 

Tack alla som kommit med kramar och stöttande ord 🙂

16 reaktioner på ”Veterinärrapport”

 1. Tur i oturen att det var öronproblem som kan fixas med medicin, hoppas att han inte blivit berörd! Såg att jag postat två kommentarer i förra inlägget, ibland när man ska kommentera via bloglovin så går inte kommentarerna fram, så jag tog det säkra framför det osäkra och skrev igen 😛
  Håller tummarna för att Liams öron blir krya snabbt 😀

 2. Skönt att få en bekräftelse på vad du och alla vi andra kände på oss nämligen att ngt måste va fel! En bevisat skottfast hund blir inte skottberörd över en natt utan att ngt hänt! Det var ju inte alls den vanliga svarta virvelvinden som drog fram. Så jäkla trist att han blev tappad igen dessutom! Stor kram från oss och ”krya på sig hälsningar” till Liam!

  PS kommer att skjuta en del framöver med lilla B dags att träna plats med skott så det är bara att hänga på om du vill kolla av det hela när han frisknat till.

 3. Åh, Lilla Liam, så jäkla gosig! 😀 Vad ”skönt” att ändå få det bevisat att det inte är något fel på hunden, mer än att han har ont. Tro fan man reagerar på skott då! :O

  Klappa honom lite extra från oss här så att han blir frisk snabbare! 😀

 4. Ja måste ändå vara skönt att få svart på vitt att det var något som inte stämde med Liam!! Jag kan bara tänka mej hur ont det måste göra om det skjuts när man har öroninflammation……så hans reaktion var väl inte så konstig!=)

  Då håller vi tummarna för att ni får göra omrpovet!=) det känns ju som att detta borde vara ett giltigt skäl till att få göra omprov!? hoppas att han blir frisk snabbt!=)//Elin & Mirko

 5. Vilken otur med slutprovet. Hoppas ni kan häva beslutet att inte få göra omprov, nu när det finns en bra och rimlig förklaring till att Liam inte gillade skotten. Vem skulle göra det med en öroninflammation. Har flygit med en sådan och dj-lvar vad ont det gjorde. Krya på öronen! 🙂

 6. Skönt att ändå få en rimlig förklaring tll varför det blev som det blev. Nu tar vi nya tag. Omprov måste ju vara en självklarhet. Kram på Er! Och en extra ”Krya på dig-kram” till Liam

 7. Tur ändå att det ”bara” var en öroninflammation, och att den glapphänta funktionären inte knäckt halskotorna på honom!

 8. Hej Anna-Karin!
  Jag läste ditt blogginlägg från lördagen och det lät ju verkligen konstigt när du beskriver söket! Det glädjer mig att du fick en förklaring. Du får lägga allt bakom dig när det gäller skotten så att inte du blev skottberörd av händelsen. Du får tänka att en gång är ingen gång!

  Lycka till Karin&Honey

 9. Bra att det ”bara” var öroninflammation! Ledsen med provet… men nog borde ni få en chans till då det finns medicinsk förklaring!?! Håller tummarna!!!

 10. Vi og Pippi hilser ”god bedring” (krya på er) til Liam. Du skal se det ordner seg både med skudd og nytt prov 🙂

  Stor klem fra alle oss her i nord:-)

 11. Meeen! Va tråkigt! Hoppas han blir bra i öronen och… att ni får göra om provet så klart. Utan att nån halvrädd människa ska tappa honom *morr* hur kan man tappa nån annans hund?! Så klantigt!

 12. Vad skönt att det bara var öronen. Ge inte upp drömmen om räddningen: det är alltid för tidigt att ge upp.

 13. Nä, men fy fasen va trist! Läste ditt tidigare inlägg om slutprovet. Hoppas innerligt att de tar till sig protesten. Här håller vi tummar och tassar!

 14. Wilma hade ju en KRAFTIG örninflammation i somras. Hon blev helt låg och ville ingenting. Klart de blir påverkade av att ha ont i öronen stackarna! Hon fick örondroppar men hjälpte inte ett skit, trumhinnan sprack istället och sen fick de bli spolning och antibiotika. Sen läste jag att om trumhinnan spricker så blir det ärrbildning där när de läker som gör att de får lättare att fastna bakerier där sen=nya öroninflammationer och risk för kronisk inflammation. Så nästa gång hon får en inflammation ska jag propsa på spolning direkt.

Kommentarer är stängda.